Afbeelding
Foto: Peter de Koning

VOETBALCLUB WERKT VERDER AAN RENOVATIEPLAN MOLENWIJK

ODC viert bescheiden jubileumfeestje

MARC CLEUTJENS

Ondanks het bereiken van het negentigste levensjaar is ODC een vitale voetbalclub. Dat zegt voorzitter Ton Jonkers, die leiding geeft aan de meer dan duizend leden die de Boxtelse vereniging inmiddels telt. Heel bewust is gekozen voor een sobere viering van negen decennia voetbal: ,,We hebben de komende weken sowieso al heel veel activiteiten gepland en vonden nóg een feest eigenlijk overdone."

De lach en de traan liggen vanavond in sportpark Molenwijk heel dicht bij elkaar als de G-voetballers een jubileumwedstrijd spelen tegen de bestuursleden en sponsors van de voetbalclub. Eerder op de dag (dinsdag - red.) werd afscheid genomen van de vorige week overleden Chris van de Mosselaar die sedert de oprichting van het G-voetbal deel uitmaakte van de selectie.

De feestelijke wedstrijd, georganiseerd om 25 jaar G-voetbal bij ODC te vieren, begint met een indrukwekkende minuut stilte. Daarna maken de voetballers, die allemaal rouwbanden dragen, er een mooie wedstrijd van waarin de bestuursleden en sponsors het onderspit delven tegen de G-voetballers. Niet gek omdat ze enkele weken geleden Legendary PSV ook al klopten en nu met 6-3 van het veld stappen. De doelpunten waren stuk voor stuk wonderschoon.

Met secretaris Mark van der Steen blikt voorzitter Jonkers in de dug-out vooruit op wat komen gaat in de sportparken Molenwijk en Wagenaars waar ODC momenteel voetbalt. ,,We hebben 75 jaar ODC uitbundig gevierd en willen in 2025 uitpakken als we het eeuwfeest vieren. Daarom kiezen we nu voor een bescheiden feestje", vertelt Van der Steen. ,,We hebben al een aantal activiteiten op de kalender staan en die geven we een feestelijk tintje vanwege ons 90-jarig bestaan."

De secretaris doelt onder meer op Ducky Dag, die zaterdag 30 mei wordt gehouden, en het altijd groots opgezette vijf-tegen-vijf toernooi dat 13 juni wordt gehouden. ,,Het kan niet elk jaar feest zijn", vult voorzitter Jonkers aan. ,,Vorig jaar hebben we al uitgebreid feest gevierd toen we sportpark Wagenaars konden heropenen. Daarom doen we nu wat rustiger aan."

WENSENLIJSTJE

Dat betekent niet dat er niets gebeurt bij ODC. Het bestuur van de voetbalclub werkt voortdurend aan een plan om sportpark Wagenaars te verbeteren. Een plan dat al enkele jaren op de tekentafel ligt en daar nog wel even blijft, zo geven beide bestuurders aan. ,,We voeren constructieve gesprekken met wethouder Herman van Wanrooij en hopen de komende maanden meer duidelijkheid te krijgen", zegt voorzitter Jonkers.

Het wensenlijstje is bekend. ODC wil graag kunstgras en verlichting in sportpark Molenwijk en onderzoekt of tribune, kleedkamers en kantine gerenoveerd dan wel herbouwd moeten worden. ,,Momenteel kijken hoe we een plan kunnen opstellen dat past binnen het budget dat enkele jaren geleden al in de gemeentebegroting is gereserveerd", stelt Jonkers. ,,Daarnaast bekijken we hoeveel geld we zelf kunnen en willen investeren om extra wensen te realiseren", vult Van der Steen aan.

Inmiddels is sKin Architects van Clemens Boons en Elke Goossens in de arm genomen om een schets te maken voor een vernieuwd sportpark Molenwijk. ,,Clemens en Elke gaan allerlei ideeën op papier zetten en daarna zal een keuze gemaakt moeten worden", zegt de voorzitter. Daarnaast is landschapsinrichter Stijn van Brunschot gevraagd om een ontwerp te maken voor de directe omgeving van het hoofdveld in Molenwijk. ,,We willen in beeld brengen welke groenvoorzieningen er moeten komen en hoe we het parkeren rond het sportpark gaan regelen", aldus Van der Steen.

Wanneer de plannenmakers klaar zijn, is nog niet bekend. ,,Onze wens is om in de zomer van 2016 aan de slag te kunnen. Of dat lukt? Dat hangt van heel veel factoren af, zoals vergunningen." Als negentigjarige is op sportief terrein in elk geval al een aardig succesje geboekt. Voorzitter Jonkers: ,,Als je in 2014 promoveert naar de tweede klasse en nu weer de nacompetitie haalt en vierde wordt op de ranglijst, dan heb je het goed gedaan. Dat geeft goede moed voor een nieuwe voetbaljaargang."

FOTO BOVEN: De G-voetballers van ODC poseren met een team dat bestaat uit bestuursleden en sponsors voor de hoofdtribune van sportpark Molenwijk. De jubileumwedstrijd eindigde dinsdagavond in 6-3 voor het G-team. (Foto: Peter de Koning).


Ducky Dag

in teken van

jubileum ODC

De pupillen van voetbalclub ODC nemen zaterdag 30 mei afscheid van het seizoen 2014-2015. Dat doen ze traditiegetrouw op Ducky Dag die in sportpark Molenwijk wordt georganiseerd. Vanwege het negentigjarig bestaansjubileum van ODC, worden tal van extra festiviteiten gehouden.

Volgens Wendy de Haan, die de Ducky Dag met een grote groep vrijwilligers organiseert, is het hoogtepunt een wervelende voetbalshow die zaterdag om 11.45 uur wordt gehouden. Hierbij zijn alle D-, E- en F-pupillen en de kinderen van de Kidsclub van de club aanwezig. De show wordt verzorgd door vier freestylers die verbonden zijn aan voetbalschool 2Fast.

Natuurlijk staan allerlei voetbalspelletjes centraal tijdens Ducky Dag. En mascotte Ducky is de hele dag present om handen te schudden met de beloften van de negentigjarige voetbalclub. De afsluiting van Ducky Dag is steevast de strijd om de ODC-penaltybokaal. Ook wordt de Antoon van den Biggelaar-trofee uitgereikt aan de meest sportieve pupillen.