De zes organisatoren van Live in Liempde poseren bij het bakhuis aan de Hogenbergseweg. Staand: Karin van den Broek, William van Houtum en Lieke Faber. Zittend: Arjan en Judith Terlouw en Trees van Nunen. (Foto: Peter de Koning).
De zes organisatoren van Live in Liempde poseren bij het bakhuis aan de Hogenbergseweg. Staand: Karin van den Broek, William van Houtum en Lieke Faber. Zittend: Arjan en Judith Terlouw en Trees van Nunen. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

cabaret, toneel en muziek tijdens live in liempde

Huiskamers veranderen in theaterzalen

MARIËLLE WIJFFELAARS

Genieten van muziek, toneel en cabaret in Liempdse huiskamers. Dat zijn de ingrediënten van het nieuwe evenement Live in Liempde dat op zondag 28 juni wordt gehouden. Tijdens een wandeling door het dorp worden bezoekers getrakteerd op vier voorstellingen op unieke locaties. En een gids zorgt ervoor dat deelnemers alles te weten komen over Liempde en de rijke geschiedenis...

Het was de Liempdse Trees van Nunen die het idee kreeg voor het culturele evenement. Nadat ze een huiskamerconcert organiseerde in haar eigen woning, ontstond het plan dit verder uit te breiden. ,,Ik sprak er over met wat mensen en zo ging het balletje rollen", vertelt ze enthousiast. Karin van den Broek sloot zich aan evenals Arjan en Judith Terlouw en William van Houtum. Ook regisseuse en theatermaakster Lieke Faber werd benaderd. ,,In januari hadden we de eerste bijeenkomst en het was meteen duidelijk wat we wilden organiseren", blikt Van Nunen terug.

PAUL SIMON

Met haar ruime ervaring in de toneelwereld, was Faber de aangewezen persoon om een eenakter te schrijven. Speciaal toegespitst op de locatie waar de voorstelling wordt gespeeld. ,,Historie en fictie komen hierin samen", zegt Faber enthousiast. ,,De acteurs Nick Oudejans en Judith van Damme spelen de hoofdrollen." De twee spelers hebben beide al in diverse stukken gespeeld. Van Damme is actief bij Teejatergroep Orion. Oudejans speelde ook bij deze club en was tevens te zien tijdens een voorstelling van Boxtheater.

Ook cabaret ontbreekt niet op 28 juni. De groep Jeroens Clan - eerder al te zien in Podium Boxtel - zal dit onderdeel verzorgen. Mensen die de formatie al eens hebben gezien, weten dat dit garant staat voor veel lachsalvo's. Faber: ,,Ik ken de jongens van mijn werk bij een toneelvereniging in Best. Ze hebben ook al twee keer meegewerkt aan een acteertraining in De Serenade in Liempde."

De bekende Boxtelse gitarist en zanger Harry Hendriks zal samen met toetsenist Mike Roelofs een muzikale voorstelling verzorgen. Het tweetal speelt One Trick Pony, een tribute aan Paul Simon. De vierde locatie vormt een podium voor singer-songwriters Jeroen Kant en Mathijs Leeuwis. ,,In het verleden hebben ze meegedaan aan de Grote Prijs van Nederland", vertelt Arjan Terlouw. ,,Kant is ook bekend van het televisieprogramma De Beste Singer Songwriter." Echtgenote Judith vult aan: ,,Mathijs is mysterieus en heeft dichterlijke liedjes, Jeroen is wat losser. Tijdens Live in Liempde spelen ze elkaars nummers." De dag voor het Liempdse evenement is het tweetal te zien op Festival Mundial in Tilburg.

De bezoekers wandelen in vier groepen van maximaal vijftig personen naar de vier locaties. Ze worden begeleid door een gids die onderweg zal vertellen over het dorp en de Liempdse geschiedenis. ,,Dit is in samenwerking met Kèk Liemt", zegt Van Houtum. Van den Broek: ,,Het is voor het publiek heel leuk om zo meer te weten te komen over het dorp. Ook veel mensen van buiten Liempde hebben inmiddels een kaartje gekocht."

ARRANGEMENT

De locaties die als theaterzaal zullen fungeren zijn de huiskamer van Arjan en Judith Terlouw aan het Raadhuisplein, het bakhuisje aan de Hogenbergseweg waar een bed & breakfast is gevestigd, klompenfabriek Traa en een woning aan de Oude Dijk. Van Nunen: ,,De locaties zijn heel divers en dat maakt het voor bezoekers zo interessant. Het aanbod is ook gevarieerd, we bieden echt voor ieder wat wils."

Samen met restaurant Hof van Liempde is een arrangement samengesteld. Bezoekers die hiervoor kiezen, krijgen na afloop van de voorstelling een maaltijd geserveerd. Ook de artiesten zijn hierbij aanwezig. ,,Publiek en artiesten kunnen elkaar dan ontmoeten en nog even napraten", zegt Van den Broek enthousiast. Van Houtum vult aan: ,,Er is veel animo voor. Er zijn nu 150 kaartjes verkocht, waarvan 120 mét arrangement."

De leden van de opgerichte stichting Live in Liempde zijn heel enthousiast over het evenement en denken zelfs al aan een vervolg. ,,We hebben nog genoeg ideeën, dus we willen graag meerdere edities organiseren", vertelt Van Nunen. ,,Het is een uniek evenement en er is draagvlak voor. We waren zelf blij geweest met honderd bezoekers, maar daar zitten we nu al ruim boven. Prachtig toch?"

KAARTEN

Er zijn nog vijftig kaarten beschikbaar. Tot 10 juni loopt de voorverkoop via e-mailadres liveinliempde@gmail.com. Kaarten kosten 15 euro zonder arrangement, bezoekers die ook willen genieten van een diner betalen 29,50 euro.

OP DE FOTO: De zes organisatoren van Live in Liempde poseren bij het bakhuis aan de Hogenbergseweg, een van de theaterlocaties. Staand: Karin van den Broek, William van Houtum en Lieke Faber. Zittend: Arjan en Judith Terlouw en Trees van Nunen. (Foto: Peter de Koning).