HEILIG HART PAROCHIE

* Zondagsliturgie. Dit weekend vieren we het hoogfeest van de heilige Drie-eenheid met als motto: 'Ondergedompeld'. Het hoogfeest van de heilige Drie-eenheid, op de eerste zondag na Pinksteren, leidt onze gedachten naar het diepe mysterie van God zelf. Door zijn optreden in de wereld en de openbaring die Hij ons gegeven heeft, hebben wij Hem leren kennen als drie personen: Vader, Zoon en Geest. Het is voor ons tegelijk een groot mysterie en een dagelijkse rea­liteit. Want in onze omgang met God verhouden wij ons niet tot één persoon, maar tot drie. Het bepaalt ons gebed, het bepaalt ons denken, het bepaalt ons doen. Wij leven in zijn naam. De naam van de Vader en de Zoon en de heilige Geest.

* Pastoraal team. Pastoor J. Grubben en pastor R. Niessen, Duinendaal 2, 5281 AP Boxtel. Tel. (0411) 67 22 15. Kapelaan G. de Jong, Vendelstraat 2, 5298 CZ Liempde. Tel. 63 12 15. Diaken T. Dankers, Dr. Desainlaan 8, 5062 EK Oisterwijk. Tel. (013) 52 83 708. Diaken P. Flesia, Oude Rijksweg 10, 5298 MC Liempde. Tel. 06-47 24 36 47.

* Bloedprocessie. In Boxtel wordt zondag de jaarlijkse Heilig Bloedprocessie gehouden. Deze start om 15.00. Rond 16.15 is in de Sint-Petrusbasiliek de afsluitende plechtigheid.

* Autozegening. Zondag wordt van 11.30 tot 12.30 de jaarlijkse autozegening gehouden bij gemeenschapshuis De Rots aan de Nieuwe Nieuwstraat.

* Liturgische kalender. Zaterdag 30 mei: Onze Lieve Vrouw ter Nood (Heiloo). Maandag 1 juni: heilige Justinus, martelaar. Woensdag 3 juni: heilige Carolus Lwanga en gezellen, martelaren. Vrijdag 5 juni: heilige Bonifatius, bisschop en gezellen, martelaren.

Sint-Petrusbasiliek
Boxtel

* Huwelijk. Vrijdag 5 juni om 13.30 trouwen Patty Rutten en Guus Bekkers in de Sint-Petrusbasiliek. We wensen hen veel geluk en liefde en vragen hiervoor Gods zegen.

* Eervol ontslag pastor Niessen. In verband met zijn gezondheid en het bereiken van de AOW-gerechtigde leeftijd heeft de bisschop per 1 juni a.s. eervol ontslag verleend aan pastor Richard Niessen als lid van het pastorale team van de Heilig Hartparochie. Hij blijft echter wel assistent. Zijn officiële afscheid zal in het najaar plaatsvinden. In verband met zijn ontslag zal hij in de loop van de maand juni verhuizen. Nieuw adres: De Beiaard 3, 5281 AS Boxtel, tel. (0411) 76 90 52.

* Gedachtenisviering assumptionisten. De jaarlijkse gedachtenisviering voor alle overleden assumptionisten is op woensdag 3 juni om 15.00 in de Sint-Petrusbasiliek.

* Jubileumviering Stichting Orgelconcerten. Het vijftigjarig bestaan van de Stichting Kerkconcerten wordt op zaterdag 30 mei in en rond de Sint-Petrusbasiliek gevierd. Het gevarieerde programma, dat om 12.45 start, staat uitgebreid vermeld in deze krant. De toegang is gratis.

* Opbrengst Roepingenzondag. De collecte voor Roepingenzondag heeft 152,19 euro opgebracht.

* Uit de agenda. Dinsdag 14.00: planning voorgangers, pastoraal centrum Duinendaal. Woensdag 13.15: oefenen eerste heilige communie Angelaschool in de Sint-Petrusbasiliek; 20.00: contactberaad, pastoraal centrum Duinendaal. Donderdag 20.00: algemeen bestuur, pastoraal centrum Duinendaal.

* Eucharistievieringen. Zaterdag 19.00 met samenzang en zondag 10.30 (parochiemis met Sint-Petruskoor en gildeneer). Voorganger en predikant is pastoor J. Grubben. Zondag om 09.00 is er geen eucharistieviering.

* Hoogmis. Tijdens de hoogmis zingt het Sint-Petruskoor de vaste gezangen uit de Missa in D van A. Caldara.

* Orgelprogramma. Vierne, Marche épiscopale; Bach, Liebster Jesu wir sind hier; Boëllmann, Prière a Notre Dame; Vierne, Cortège.

* Sacramentsdag. Omdat het feest van Sacramentsdag veel beter aansluit bij de thematiek van de Heilig Bloedprocessie, vieren we in de Sint-Petrusbasiliek dit weekend Sacramentsdag, dus een week eerder dan gebruikelijk. In verband daarmee wordt het feest van de Heilige Drievuldigheid in de Sint-Petrusbasiliek een week later gevierd.

* Collecte Salonta. Na afloop van de vieringen van dit weekend wordt in de Sint-Petrusbasiliek de jaarlijkse inzameling gehouden voor onze zusterparochie in Salonta (Roemenië).

* Misintenties. ZATERDAG 19.00 Riet v.d. Loo- v.d. Aker (mgd); overl. ouders Van de Sande-Brok.

ZONDAG 10.30 Wilhelmus v. Casteren en overl. fam. (jgt); overl. ouders Jan en Ria Bluemink-Beerten; Annie Vos- v.d. Vleuten (mgd); Leo Berkelmans (mgd); Huub v. Griensven (mgd); Renze de Waal; broeder Bertus ten Hove (assumptionist); Georgie Dankers (uit dankbaarheid); ouders Martinus en Cornelia v. Engeland- v. Mensvoort; Wim Broeders (verj); Dien v.d. Broek- v.d. Hout; gemeenschap zijn met God en met elkaar (bijz. intentie van de Heilig Bloedprocessie); levende en overledene leden van de fam. De Koning en de fam. Verhulst (vanwege vijftigjarig huwelijksjubileum).

MAANDAG 09.00 voor alle overl. parochianen.

DINSDAG 09.00 voor alle overl. parochianen.

WOENSDAG 09.00 voor alle overl. parochianen. 15.00 gedachtenisviering assumptionisten.

DONDERDAG 09.00 voor alle overl. parochianen.

VRIJDAG 09.00 voor alle overl. families.

* Intenties Simeonshof. MAANDAG 10.15 eucharistieviering. Intenties voor Dries v. Grinsven (verj); overl. fam. Roefs en Van Grinsven; José v.d. Pasch-Witlox (verj).

DONDERDAG 09.30 rozenkransgebed.

Sint-Jans Onthoofding
Liempde

ZATERDAG 19.00 eucharistieviering; intenties voor Jo Smulders; fam. Van Haaren-Koppens; Theodorus v.d. Velden; opa Job v. Laarhoven.

ZONDAG 10.30 eucharistieviering in Sint-Petrusbasiliek Boxtel.

DINSDAG 18.00 rozenkrans; 19.00 eucharistieviering.

DONDERDAG 18.00 aanbidding; 19.00 eucharistieviering.

PAROCHIEBERICHTEN

* Welkom. Elke zaterdag tussen 10.00 en 12.00 zijn parochianen welkom in de pastorie voor een kop koffie of thee, een persoonlijk gesprek en/of het opgeven van een misintentie.

* Vormselviering. De parochie kijkt terug op een geslaagde vormselviering op Eerste Pinksterdag met een goed gevulde kerk. Dank aan allen die hieraan hebben bijgedragen.

* Overleden. Overleden is Riek Bakx-Verhagen (93). De uitvaartdienst heeft inmiddels plaatsgevonden. Dat zij moge rusten in vrede.

* Zomerdiensten. In verband met de gespreide vakantieperiode van het pastoresteam, is van zaterdag 13 juni tot zondag 30 augustus een zomerdienstregeling van kracht. Dat betekent voor de Sint-Jans Onthoofdingkerk dat in deze periode de zaterdagavonddienst vervalt. Al opgegeven misintenties voor de zaterdagavond worden verplaatst naar de zondagviering van 10.00. Nog op te geven misintenties voor de weekendviering worden tijdens de zondagdienst gelezen.

* Geen eucharistieviering. Zondag 31 mei is er geen heilige mis in Liempde. In verband met de parochiefusie tot nieuwe Heilig Hartparochie en de geboden mogelijkheid tot het gezamenlijk vieren van de heilige eucharistie, is er op zondag 31 mei geen viering in de kerk. Liempdse parochianen wordt gevraagd om gezamenlijk te carpoolen. Na de mis is de jaarlijkse voertuigenzegening. Dit jaar, in verband met werkzaamheden nabij de Markt, is de zegening bij De Rots aan de Nieuwe Nieuwstraat. Deze is bereikbaar vanaf de Brederodeweg en Schijndelseweg; de route is met pijlen aangegeven. Om 15.00 trekt de Heilig Bloedprocessie door de straten van Boxtel.

Sint-Theresiakerk
Lennisheuvel

ZONDAG 10.30 eucharistieviering. Eerste heilige communieviering met elf communicanten met zang van het koor Amizade. Intenties voor overl. ouders Kees en Bertha Timmermans (verj); Truus v. Overbeek- v. Duijnhoven; overl. ouders Van Dinter- v.d. Pasch (jgt. vader); Coosje v. Zoggel- v.d. Heijden; overl. ouders Van der Heijden- v. Biljouw; Riet v. Helvoort-Dolman; overl. ouders Brands- v. Roosmalen; opa Ad den Otter (jgt); Elly Oldenhof, oma van Nick; bijzondere intentie.

PAROCHIEBERICHTEN

* Agenda. Zondag 31 mei: doopviering Pien Voermans. Vrijdag 5 juni 09.30 heilige mis voor leden en overleden leden van de KBO afdeling Lennisheuvel. Na afloop is er koffie en thee in De Uitwijk. Vrijdag 5 juni: bijeenkomst met de vormelingen. Zaterdag 6 juni 18.30 eucharistieviering met zang van het Sint-Theresiakoor.

* Misintenties. Misintenties die voor maandag 12.00 worden opgegeven bij pastor Van den Tillaart of Riek van Loon, worden in Brabants Centrum opgenomen. Misintenties die later binnenkomen worden niet meer in de krant vermeld, maar wel in de viering afgelezen.

* Bereikbaarheid. Pastor Harry v.d. Tillaart, tel. 63 34 90 of 06-45 68 25 31. Voorzitter contactgroep Sint-Theresiakerk: Jan v. Kasteren tel. 67 30 12. Aandacht voor zieken: Joke Jansen. Tel. 67 44 70. Misintentie: Riek v. Loon, tel. 67 31 62 of bij pastor Van den Tillaart. Het afspreken van doop, huwelijk, jubileum en uitvaart graag rechtstreeks met de pastor. De Uitwijk is op maandag open van 10.00 tot 12.00.

Sint-Willibrorduskerk
Esch

VRIJDAG 19.00 eucharistieviering met toediening van het heilig vormsel aan een aantal meisjes en jongens van de parochie. Voorgangers zijn mgr. R. Mutsaerts en pastoor J. Grubben. De zang wordt verzorgd door het koor Innovation. Intenties voor opa en oma Martens van Roan; Hannie v.d. Ven en Frank Boonzaayer van Rick v.d. Ven; oma Joep v.d. Wittenboer en Myrthe Liket van Willem Heijnen; opa Bertus v.d. Struijk van Bart; voor de parochie.

ZATERDAG 19.00 eucharistieviering met zang door het dameskoor. Voorganger is pater H. de Visser. Intenties voor Thea Spooren- v.d. Meijden (jgt); overl. ouders Berendsen-Worm (jgt); Bertus v.d. Struijk (mgd); Bart v. Wijk (verj); Joke v.d. Besselaar en overl. fam. Timmermans; Jan Kat (jgt); voor de parochie.

MAANDAG 10.15 eucharistieviering in het Buitenhuis. Voorganger is kapelaan G. de Jong. Iedereen is welkom. Er is geen viering meer op de donderdagavond.

PAROCHIEBERICHTEN

* Opbrengst collecte. De opbrengst van de collecte voor de Nederlandse missionarissen was 55 euro.

* Bloedprocessie. Zondag 31 mei: Heilig Bloedprocessie in Boxtel.

* Viering in Boxtel. Zondag 31 mei is er een eucharistieviering in de Sint-Petrusbasiliek in Boxtel waarbij alle parochianen van de Heilig Hartparochie welkom zijn. Na afloop is er koffie, thee of limonade.

* Bereikbaarheid parochie. Parochiesecretariaat Heilig Hartparochie, telefoon (0411) 67 22 15. Het secretariaat is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.00. Voor spoedgevallen krijgt men buiten die tijd van het antwoordapparaat een noodnummer te horen.

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot. Aandacht van de Essche geloofsgemeenschap gewenst? Laat het even weten aan Nelly Schevers, telefoon (0411) 60 16 22.

SINT-LAMBERTUSKERK
GEMONDE

ZATERDAG 18.30 eucharistieviering met samenzang. Intenties voor Jan en Mina Schellekens- v.d. Eerden; overl. ouders Van den Akker- v. Oorschot en de gesneuvelden; overl. ouders Van Breugel-de Laat; Zus Kapteijns- v. Oirschot; Fried Voets; overl. ouders Klomp- v. Turnhout, familie Scheutjens- v. Erp; uit dankbaarheid voor een 80e verjaardag.

DINSDAG 19.00 vespers, het liturgisch avondgebed.

PROTESTANTSE GEMEENTE
BOXTEL

ZONDAG 10.00 kerkdienst die geleid wordt door mw. ds. C. Crouwel uit Nuenen. Voor de kinderen is er korte Paks. De kinderen komen eerst in de kerk en gaan daarna naar hun eigen dienst. Organist is Theo de Jong.

MEDEDELINGEN

* Bereikbaarheid predikant. Ds. C.A. Terlouw is bereikbaar via telefoonnummer (0411) 67 15 13 of 06-10 69 05 69.

Boxtel

Tweedehands markt

In gemeenschapshuis De Rots wordt zaterdag 6 juni vanaf 13.00 uur een tweedehands markt gehouden. De entree bedraagt één euro, kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. Verkooptafels zijn voor drie euro te huur via telefoonnummer (0411) 68 36 75 of (0411) 60 10 36.