Afbeelding
Foto: Marc Cleutjens

CONCOURS HIPPIQUE SINT-MARTINUS

Paardensporttoppers in buitengebied van Boxtel

De Boxtelse hippische sportvereniging Sint-Martinus houdt zaterdag 6 en zondag 7 juni een groot opgezet concours hippique in Boxtel. Op graslanden in het buitengebied van Lennisheuvel wordt twee dagen lang op nationaal niveau gestreden om de hoogste eer.

Het concours hippique wordt net als vorig jaar verreden op de landerijen die eigendom zijn van de families Van der Heijden en Hoogenboom en zijn gelegen aan de Mijlstraat. Ze bieden volop ruimte om een compleet parkoers voor dressuur en springen uit te zetten. Op beide dagen worden niet alleen veel deelnemers maar ook veel toeschouwers verwacht.

Sint-Martinus verwacht dit jaar een deelnemersveld dat zal bestaan uit ongeveer vijfhonderd paarden- en ponycombinaties. Zaterdag 6 juni wordt aan de Mijlstraat de tweede selectiewedstrijd voor de KNHS Brabantse kampioenschappen Outdoor 2015 van de Kring Hart van Brabant voor pony's verreden.

Deelnemers kunnen na de officiƫle wedstrijden ook meedoen aan het spel spijkerbroek hangen. Spelenderwijs kunnen ook de allerkleinste ponyruiters kennis maken met de ponysport in de vorm van een bixiewedstrijd. Zondag 7 juni is het de beurt aan de paarden. Zowel in de individuele spring- en dressuursport wordt gestreden om de roem van deze tweede KNHS-selectie, maar ook het teamdressuur zal niet ontbreken.

STRODORP

Naast de verschillende wedstrijden voor ruiters en amazones alsmede teams, wordt tijdens het concours hippique een reeks aanverwante activiteiten gehouden. Bezoekers kunnen onder meer terecht in een strodorp, waar plaats is voor aanbieders van ruitersportartikelen, tuinmachines en attributen die horen bij het buitenleven.

Het concours hippique is gratis toegankelijk. De wedstrijden duren van 09.00 tot circa 17.00 uur.