SC 'T ZAND ONDANKS VERLIES VERDER IN NACOMPETITIE

ODC besluit mooi seizoen met winst

ODC heeft de voetbaljaargang op Tweede Pinksterdag een fraai slot gegeven in sportpark Molenwijk. In de return tegen SC 't Zand werd de nederlaag van een week eerder net niet weggepoetst.

De Boxtelse tweedeklasser kan trots terugkijken op een uitstekend seizoen dat men afsloot met een vierde plaats in de reguliere competitie. De strijd in de nacompetitie voor een promotieplaats naar de eerste klasse, moest na een attractief duel gestaakt worden.

ODC was gebrand op eerherstel na de 3-0 nederlaag in Tilburg. De twee tegendoelpunten in blessuretijd leken te kostbaar. Het was een zware taak voor de tricolores om deze achterstand weg te werken. De thuisploeg maakte vanaf het begin duidelijk dat men uit een ander vaatje wilde tappen dan een week eerder. In de eerste vijf minuten kon Bart Dammers tweemaal zijn vizier richten op de uitstekende doelman van SC 't Zand, zonder de score te openen. ODC was in het vervolg de betere ploeg zonder echt gevaarlijk te worden. In de 19e minuut was het bijna raak aan de andere kant toen doelman Teun van Gestel redde op een Tilburgse inzet, in de rebound werkte Paul Smulders de bal van de doellijn.

Drie minuten later leek ODC op voorsprong te komen. Een vrije trap werd slim genomen door Rob Scholten die Remco Schellekens in stelling bracht. De keeper van SC 't Zand toonde nogmaals zijn klasse. Op slag van rust was het wel raak toen uitblinker Willem van de Kerkhof de 1-0 op het scorebord zette na goed voorbereidend werk van Scholten.

OP JACHT...

In de tweede helft ging ODC op jacht naar meer doelpunten. In de 65e minuut werd de eerste grote kans benut door Dammers die zich - na goed aangeven van Dirk van der Struijk - op karakteristieke wijze vrij maakte van zijn tegenstander om verwoestend uit te halen met zijn rechterbeen.

ODC ging vervolgens verder in de jacht naar het derde doelpunt en was nog enkele malen gevaarlijk zonder dat dit leidde tot grote kansen. De uitstekende scheidsrechter Mandemakers floot in de 96e minuut voor het einde van de wedstrijd. Onder luid applaus van de supporters verlieten de tricolores het veld.

FOTO BOVEN: Bart Dammers in de aanval voor ODC. De spits trof maandag eenmaal doel in de nacompetitiewedstrijd tegen SC 't Zand. (Foto: Hans Verberk).

Programma zaterdag 30 mei

C1: toernooi Blauw Geel        vertr SM 12.00

C2: toernooi Blauw Geel        vertr SM 12.00

Zilveren speld

voor ODC'er

Stephan Meister

Boxtelaar Stephan Meister heeft dinsdag de zilveren waarderingsspeld van voetbalbond KNVB ontvangen. De ODC'er werd gehuldigd vanwege het feit dat hij zich al 25 jaar onafgebroken als vrijwilliger inzet voor het gehandicaptenvoetbal bij ODC.

Meister, die om dezelfde reden tijdens de lintjesregen kort voor Koningsdag werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau, was naast zijn activiteiten voor ODC ook tien jaar trainer van de regioselectie van de toenmalige NSG.

Verder was hij persoonlijk begeleider van ODC-international Pedro Eijkemans, die vele malen uitkwam in het Nederlands elftal voor spelers met een beperking en deelnam aan de Paralympics.lMeister stond in Boxtel aan de wieg van het gehandicaptenvoetbal bij ODC, was daarnaast actief als trainer, coördinator, begeleider en coach. Daarnaast was hij binnen ODC vijf jaar belast met de kantineadministratie.

De uitreiking van de zilveren waarderingsspeld vond dinsdag in stilte plaats. Dat had een droevige aanleiding omdat ODC juist die dag afscheid nam van G-voetballer Chris van de Mosselaar, die vorige week overleed.

Ook tijdens de jubileumwedstrijd tussen de G-voetballers en het bestuur van ODC in sportpark Molenwijk werd dinsdagavond stilgestaan bij de dood van Van de Mosselaar.

Irene wacht

historische

ontmoeting

Het eerste seniorenelftal van voetbalclub Irene krijgt zondag 31 mei de kans om geschiedenis te schrijven. Als de Gemondenaren in het duel met de winnaar van de nacompetitie in de vijfde klasse, SCMH, aan het langste eind trekken, speelt de zesdeklasser komend seizoen in de vierde klasse van de KNVB.

Irene, vorig jaar nog gedeeld laatste met slechts 8 punten, legde dit jaar beslag op de derde plaats. Daarna wist de ploeg de nacompetitie in zijn voordeel te beslissen. De Gemondse selectie werd afgelopen jaar versterkt met vier routiniers van Blauw Geel '38 uit Veghel, terwijl de aanvallers Nick Vliegenthart, Yorick de Vos en Jelle Hoekstra op het oude nest terugkeerden. Trainer-coach Alex Raaijmakers kneedde de selectie, aangevuld met enkele talentvolle jeugdspelers, tot een goed functionerend team dat attractief voetbal speelt.

De promotiewedstrijd wordt komende zondag om 14.30 uur op neutraal terrein van VV Ollandia in Olland gespeeld. Irene kan rekenen op de ondersteuning van een groot aantal jeugdspelers dat de zes kilometer naar Olland met de fiets aflegt.

Essche Boys

Uitslag dinsdag 19 mei

E2: Essche Boys - Maliskamp        2-8

Taekwondo

Taekwondoschool Dekker heeft het nieuwe wedstrijdselectieteam bekendgemaakt. Dit team bestaat uit jeugdleden, junioren en senioren die de komende jaren wekelijks extra gaan trainen voor deelname aan het NK, EK en WK.

Dinsdag werden EHBSO-diploma's (Eerste Hulp Bij Sportongevallen) uitgereikt aan Raymond Verberk, Tini Mitro, Aaron Dekker, Ralph Dikmans, Kevin van Weert, Alex van Vreede, Romy Raaijmakers en sabum (leraar) Ad Dekker.