Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Doorstappen tijdens wandeldriedaagse

Actieve wandelaars uit Boxtel, Lennisheuvel, Gemonde en Esch moeten nog een paar weekjes wachten, maar in Liempde ging gisteravond de wandeldriedaagse al van start. Dit jaar vindt de 34e editie van het evenement, dat wordt georganiseerd door buurtvereniging Den Berg, plaats.

Jong en oud neemt traditioneel mee aan de wandeldriedaagse. Gisteravond waren de weergoden de deelnemers goed gezind. Met veel enthousiasme begonnen de deelnemers aan de tochten over vijf of tien kilometer. Buurtvereniging Den Berg stippelt jaarlijks de routes uit, die van start gaan bij café Het Wapen van Liempde. Dit jaar komen de wandelaars onder meer door Olland, Boxtel en het buitengebied van Liempde.

Voor Liempdenaar Frits van Gestel was de eerste dag van de 34e wandeldriedaagse bijzonder. Hij sloeg sinds de eerste keer dat het evenement werd gehouden geen editie meer over en passeerde gisteravond de 1.000 kilometer.

Wie twee van de drie dagen flink doorstapt, ontvangt vrijdag na de intocht een speciale medaille als beloning. De vriendinnen Isa Schoenmakers, Veerle Pijnenburg, Benthe Coolen, Sietske van Zuijlen en Donya van der Sloot (op de foto) weten het zeker: zij doen álle dagen mee. Het vijftal uit groep 8 van basisschool De Oversteek haalde gisteravond de deelnemerskaarten én het wandelreglement op bij Het Wapen van Liempde en loopt drie keer tien kilometer. (Foto: Peter de Koning).