De Boxtels-Marokkaanse band Kasba, die later dit jaar het derde lustrum viert en optreedt tijdens festival Lwolands, verzorgde dinsdag een prachtig optreden tijdens de uitzending van Dommelland Café in spiegeltent Bon Salon. (Foto: Peter de Koning).
De Boxtels-Marokkaanse band Kasba, die later dit jaar het derde lustrum viert en optreedt tijdens festival Lwolands, verzorgde dinsdag een prachtig optreden tijdens de uitzending van Dommelland Café in spiegeltent Bon Salon. (Foto: Peter de Koning). Foto: Marc Cleutjens

Opnamen omroep dommelland in spiegeltent bij Stapelen

Boxtelaren vertellen in Bon Salon

Spiegeltent Bon Salon bij kasteel Stapelen is deze weken het hart van Boxtel. Bijna dagelijks zijn er activiteiten die steevast veel belangstelling oogsten. Ook dinsdagavond was de tent vol tijdens de tv-opnamen voor 'Dommelland Live' van Omroep Dommelland. Aansluitend ging het dak eraf tijdens het nieuwe muziekprogramma 'Dommelland Café'.

De presentatoren Joleen van Rooij en Geert Hoes gingen extra feestelijk gekleed in het sfeervolle decor van de authentieke spiegeltent. Vanaf 20.00 uur spraken zij met diverse gasten over zeer uiteenlopende onderwerpen. Vanzelfsprekend ging het onder andere over 100 jaar assumptionisten in Boxtel, het culturele jubileumprogramma van de paters in en om de spiegeltent en de toekomstplannen voor het park en het aansluitende gebied Dommelbimd. Marrit van den Nieuwendijk kwam vertellen over de maanden die ze doorbracht op kasteel Stapelen en de documentaire die ze maakte over het leven van de assumptionisten in Boxtel. Ook Brigit Steer en René de Jong wisten het publiek te boeien met een enthousiaste vooruitblik op hun aanstaande wereldreis, waarvoor ze huis en haard in Boxtel hebben verkocht. Sami El Ghousli had een dubbelrol. Hij trad op met zijn band KASBA, maar schoof ook aan de gesprekstafel als vrijwilliger voor de opvang van vluchtelingen door welzijnsinstelling ContourdeTwern. Met deze en veel andere onderwerpen maakte Dommelland een boeiende uitzending die terug te zien is op Ziggo-kanaal 47 en op YouTube.