SAMENWERKING EIGENAREN REGIOBANK

'Klanten kunnen hier gewoon binnenlopen'

STEFAN LATIJNHOUWERS

Ondanks het feit dat Gemonde het vanaf 1 juli zonder geldautomaat moet doen en in Liempde het kantoor van de Rabobank verdwijnt, hoeven de inwoners voor het regelen van hun financiële zaken niet het dorp uit. De eigenaren Henk Quinten en René Knoops van de Liempdse vestigingen RegioBank/Geld en Makelaardij aan de Nieuwstraat en RegioBank/Het Raadhuis aan de Keefheuvel hebben samen met hun collega Alwien Geerts van RegioBank/Geerts Adviesgroep aan de Gemondse Dorpstraat de krachten gebundeld. ,,Veel mensen willen een bank in de buurt, waar ze even binnen kunnen wandelen voor een vraag of advies. In die behoefte voorzien wij."

Samen vormen ze een mooi stel. Quinten, Knoops en Geerts zijn er klaar voor om het gat op te vullen dat Rabobank achterlaat. ,,Steeds meer banken in Nederland sluiten hun regionale kantoren", zegt Geerts. ,,Ook de vertrouwde Rabobank trekt zich steeds meer terug uit de kleine kernen, vooral in dorpen en kleinere steden. Natuurlijk is het vervelend dat er hier in Gemonde straks geen geldautomaat meer is en in Liempde een kantoor verdwijnt, maar geen nood. Als mensen een plek zoeken waar ze hun geldzaken kunnen regelen op een manier waar zij zich prettig bij voelen, zijn ze bij ons aan het goede adres. Wij geven een advies op maat met een kop koffie erbij."

Knoops vult aan: ,,Wij benaderen onze klanten zoals in de jaren zestig heel gewoon was. Dat klinkt misschien een beetje oubollig, maar betekent heel simpel dat iedereen kan binnenlopen, want wij zijn het kantoor om de hoek. De drempel is heel laag en de binding met de inwoners groot. Dat komt omdat we eveneens actief zijn in het verenigingsleven en veel van onze klanten in het sociale circuit tegenkomen."

De samenwerking tussen de drie ondernemers komt niet uit de lucht vallen. Geerts: ,,René en ik kennen elkaar al enige tijd omdat we samen met een aantal andere collega's uit de regio regelmatig overleg voeren over actuele financiële kwesties." Quinten: ,,En René en ik kennen elkaar natuurlijk uit het Liempdse en zijn als eigenaren van RegioBank-kantoren in hetzelfde dorp zogeheten concullega's. Daarnaast is er ook een link tussen veel Liempdenaren en Gemondenaren, zeker als het gaat om familierelaties.

OPEN DAG

De drie eigenaren van de RegioBank-vestigingen houden op donderdag 4 juni een open dag van 16.00 tot 20.00 uur. ,,Dan leggen we uit waar wij voor staan en op welke manier wij de mensen van dienst zijn", vertelt Quinten. ,,Klanten kunnen hun geldzaken op verschillende manieren regelen. Dat kan bij ons op het kantoor, of thuis via internet of onderweg via onze mobiele app. En dat kost de klant niets extra's. Ook niet voor papieren bankafschriften of overschrijfkaarten. Mensen kunnen bij ons terecht voor betalen, sparen, eigenlijk voor alles."

Geerts vat het betoog van de drie ondernemers kernachtig samen in één zin. ,,Wij combineren de gemoedelijkheid van de jaren zestig met de techniek van nu. Het is voor inwnoners van onze dorpen heel [prettig dat ze voor hun bankzaken niet ver hoeven te reizen. Dat is hetgeen wij willen benadrukken met onze samenwerking en tijdens de open dag. Als mensen voor 1 augustus overstappen naar de RegioBank en hier een betaalrekening afsluiten, storten wij daarop 50 euro."