Esther Jansen in duel met een speelster van Oranje Zwart. (Foto: Gerard Schalkx).
Esther Jansen in duel met een speelster van Oranje Zwart. (Foto: Gerard Schalkx). Foto: Gerard Schalkx

kampioenschap voor liempdse hockeysters

HCL-veteranen, nooit te oud voor goud

Met een klinkende 17-1 overwinning op Oranje Zwart sleepten de vrouwen veteranen 30+ van Hockeyclub Liempde het kampioenschap binnen. De hockeysters maakten dit seizoen het overstap van de senioren naar de veteranen en promoveren door de eerste plaats naar de overgangsklasse.

Twintig wedstrijden, achttien gewonnen duels, twee remises, 131 doelpunten en 15 tegendoelpunten. Dat het vrouwenteam van Liempde kampioen is geworden, is geen verrassing met deze uitstekende statistieken.

De Liempdse hockeyvereniging heeft sinds dit seizoen weer een vrouwenveteranenteam; één van de seniorenteams maakte de overstap. ,,De wil om te winnen is groot in deze ploeg", vertelt aanvoerster Karine van den Hoven, al 32 jaar lid van HCL. Het vrouwenteam bestaat uit leden uit Boxtel, Liempde, 's-Hertogenbosch, Tilburg en Eindhoven. ,,Bijna iedereen heeft wél Liempdse roots", legt Van den Hoven uit.

KLEIN DORP

Alleen De Dommel bood weerstand in de competitie; de twee duels tegen de ploeg uit Sint-Michielsgestel eindigden in een gelijkspel. ,,Gemiddeld scoorden we acht keer per wedstrijd", aldus Van den Hoven. ,,En van de meeste ploegen kregen we dan ook te horen: 'jullie horen niet thuis in deze klasse'." Het kampioenschap werd zondag veilig gesteld tegen Oranje-Zwart. ,,De herenploeg haalde daar een dag eerder het kampioenschap in de hoofdklasse binnen. Nu hebben wij laten zien dat we als klein dorp wel degelijks iets in te brengen hebben tegen zo'n grote club", grinnikt Van den Hoven.

Door oproepen van het veteranenteam om naar de kampioenswedstrijd te komen kijken, was het zondag gezellig druk in Liempde. ,,Fans hadden zelfs een aantal spandoeken gemaakt. 'Nooit te oud voor goud' was een leus die op één van de doeken stond", vertelt Van den Hoven. Na afloop werd een klein feestje gevierd in de kantine van de Liempdse hockeyvereniging. Door het kampioenschap promoveert de ploeg van de eerste klasse naar de overgangsklasse. Van den Hoven: ,,Dat betekent dat de tegenstanders wat verder weg zitten. We kijken ernaar uit, hopelijk kunnen we volgend seizoen weer zo'n mooie prestatie neerzetten."