HARRY HENDRIKS EN 13 ANDERE ACTS IN CONCORDIAPARK LIEMPDE

Limuscene: muziek op niveau

Ook de zevende editie van het popfestival Limuscene in het Liempdse Concordiapark op zondag 24 mei (Eerste Pinksterdag) staat garant voor muziek van hoog niveau. Zo brengt Boxtelaar Harry Hendriks een eerbetoon aan de Amerikaanse gitarist John Mayer en zorgt de Wildmen Bluesband voor onvervalste blues. De entree is gratis.

De lokale groep JLo & The Pipdaddies, bestaande uit onder anderen zanger Giel van der Heiden, gitarist Jean Louis Fournier en bassist William van Houtum, trakteert het publiek op een akoestische sessie. De combinatie van gevestigde namen én jong talent is een van de sterke punten van het evenement. Tegenover ervaren muzikanten als Harry Hendriks en de band Maten van Boxtel rond bassist en MiK-docent Corné van Groesen die zangers en zangeressen als Patrick Hendriks, Dennis Wels, Charlotte Pennings en Anouk Mels begeleid, staat een talentvolle formatie als The Usual Suspects met relatief jonge bandleden. Het Liempdse festival, dat begint om 13.00 en duurt tot ongeveer 23.00 uur is de laatste jaren uitgegroeid tot een ware publiekstrekker en trekt jaar na jaar een grote vaste schare fans. ,,Die houden Eerste Pinksterdag altijd vrij in hun agenda. Daaronder zijn veel vriendengroepen uit Liempde, terwijl we ieder jaar weer meer bezoekers uit Boxtel mogen begroeten", vertelt voorzitter Charles van Liempd.

PARELTJES

Veertien acts treden voor het voetlicht die pop- en rocksongs en muzikale pareltjes laten horen. De feesttent is behalve voor de Wildmen Bluesband, Maten van Boxtel en The Usual Suspects gereserveerd voor Fridays (blues), rockgroep Herriecanes en de Beatles-coverband BeApple. Blended Apes en Stammer Lee maken het programma compleet.

Van Liempd: ,,Tussen het muzikale vuurwerk in de tent door kunnen de liefhebbers van het 'kleine liedje' hun hart ophalen tijdens zes optredens in de kiosk. Daar brengen solisten, singer-songwriters en duo's mooie, ingetogen nummers en ballads ten gehore. Kiki Mettler uit Sint-Oedenrode is naast Harry Hendriks en JLo & The Pipdaddies, een echte aanrader. Zij timmert de laatste tijd als singer-songwriter behoorlijk aan de weg. Verder maken ook Sem & Sophie, het duo Acoustelicious en Boom hun opwachting in de kiosk. Een programma met voor ieder wat wils."

Van Liempd, die samen met Mari van der Velden in 2008 aan de wieg stond van Limuscene, is zoals hij zelf omschrijft 'eerstverantwoordelijke' voor de line-up van het festival. ,,Een van de stelregels die we hanteren is dat we elk jaar een afwisselend programma willen met andere bands en artiesten. De acts die komende zondag op de bühne staan, komen op z'n vroegst pas drie jaar later weer in aanmerking voor een plekje op Limuscene. Om steeds weer een verrassend en boeiend programma van een goed niveau samen te stellen, bezoeken we het hele jaar door festivals en concerten en soms zelfs oefensessies en repetities. De laatste jaren beginnen bands ons steeds vaker te benaderen. Maar de lat ligt vrij hoog bij ons, voordat we een groep uitnodigen, moeten we ze in ieder geval eerst met eigen ogen gezien en gehoord hebben."

In januari is de line up al rond, vertelt Van Liempd, ,,Bands die ons nadien polsen, moeten we nee verkopen en laten weten dat ze eventueel pas een jaar later in aanmerking komen voor een optreden. Het feit dat steeds meer groepen bij ons aankloppen geeft wel aan dat we inmiddels een aardige naam hebben opgebouwd."

De grootse zorg van veel organisatoren van evenementen of festivals die in de buitenlucht plaatsvinden, zijn de weersomstandigheden op de betreffende dag. ,,Daar hebben wij gelukkig niet zo'n last van. Wij hebben al die jaren een abonnement op goed weer. Ook voor komende zondag ziet het er goed uit; droog en niet te koud en niet te warm", zegt Van Liempd. ,,Het geluid is ook dit jaar weer in goede handen van onze vaste technicus Harrie Hobbelen en daarnaast zijn vijfentwintig vrijwilligers zondag in touw om samen met ons als bestuursleden alles in goede banen te leiden."

De organisatie heeft aan alles gedacht, want ook de jeugd hoeft zich niet te vervelen met onder meer een draai- en zweefmolen en een springkussen die staan opgesteld in het Concordiapark en een ballonnenclown en schminkplek. ,,En ook de frietwagen van cafetaria Mikies uit Boxtel is weer van de partij om de honger van de bezoekers te stillen. Wij zijn er helemaal klaar voor. Als de weergoden ons ook dit jaar weer gunstig gezind zijn, belooft Limuscene ook dit jaar weer een mooi muziekspektakel te worden voor jong en oud."