Overwinning DVG is niet
genoeg voor kwalificatie

Bij voetbalvereniging DVG werd zaterdag en zondag het jaarlijks activiteitenweekend georganiseerd met allerlei toernooien en een feestavond. Het duel van de Liempdse voetballers tegen Hapse Boys had de perfecte afsluiter kunnen zijn van de festiviteiten. De tegenstander werkte hier echter niet aan mee. DVG won weliswaar met 2-1, maar dat was te weinig om te promoveren naar de derde klasse.

Verrassend genoeg was het Hapse Boys dat direct na de aftrap de aanval verkoos boven de verdediging van de vorige week opgebouwde voorsprong. Deze tactiek had al na tien minuten resultaat. Haps kwam na een foute pass van DVG op een 0-1 voorsprong.

De Liempdse ploeg besefte dat er een tandje bij moest en speelde aanvallender, maar kon geen echte kansen creëren. Toch maakte DVG in de 22e minuut gelijk toen Rik van Ruremonde profiteerde van een fout in de verdediging. Hij kwam alleen voor de keeper en zijn schot ging tussen de benen door: 1-1. Het geluk ontbrak in deze fase ook en bij een rommelige spelsituatie voor het Hapse doel viel de bal niet goed om uit te kunnen halen. Bas van Houtum kwam met moeite bij de bal en zijn tip-in rolde tergend langzaam tegen de paal. Op een paar afstandsschoten na kwam DVG vervolgens niet echt in een kansrijke positie.

pompen of verzuipen

Voor rust werd door Haps nog één keer gescoord maar de scheidsrechter had een handsbal geconstateerd. Na rust kwam dezelfde situatie voor. Echter nu was het een doelpunt voor DVG dat werd afgekeurd. Hapse Boys was vervolgens

gevaarlijker in de aanval en in die fase hing een 1-2 meer in de lucht dan de 2-1.

De echte overtuiging en wil om te winnen was er niet en na een paar wissels werd de tactiek aangepast bij DVG: pompen of verzuipen. De lange ballen waren echter door de Hapse verdedigers makkelijk te verwerken. Toch viel de 2-1 nog, ver in de blessuretijd en was er daarna geen tijd meer over om nog een aanval op te zetten.

De DVG'ers kunnen nu op vakantie en zich gaan voorbereiden op het volgende seizoen. Door het opheffen van de zesde klasse, komen twee extra ploegen in de vierde klasse. Dat betekent dat DVG meer competitiewedstrijden gaat spelen.

FOTO LINKS: DVG-aanvaller Rik van Ruremonde passeert een verdediger van Hapse Boys. (Foto: Hans Verberk).