Afbeelding
Foto: Marc Cleutjens

DRIE DAGEN 'GLIMMER TWINS' BIJ D'N BOER

Rolling Stones-weekend opent met pittige quiz

MARC CLEUTJENS

Waarom kwamen The Rolling Stones in de jaren negentig van de vorige eeuw niet naar landgoed Velder in Liempde? Het zou zo maar eens een vraag kunnen zijn voor de pubquiz die vrijdag 29 mei wordt gehouden bij de opening van het eerste Rolling Stones-weekend in Boxtel. Café D'n Boer staat drie dagen in het teken van Mick, Keith, Ron en Charlie.

Waar D'n Boer vorig jaar uitpakte met een Beatles Weekend en alles in het teken stond van John, Paul, George en Ringo, is het nu de beurt aan The Rolling Stones. Wie (bijna) alles weet van de Glimmer Twins en de andere bandleden, kan meedoen aan de quiz waarmee het muziekweekend vrijdag 29 mei vanaf 20.00 uur van start gaat.

Deelnemers kunnen zich vanaf heden in tweetallen opgeven voor de pubquiz, die wordt gemaakt door Marc de Laat en Kiske de Leest van The Brain. Deelname kost vijf euro per persoon, aanmelden kan aan de bar van café D'n Boer of telefonisch via nummer 06-83 70 05 51. Een e-mail sturen naar mede-organisator Sjef Engelbart, bekend als zanger van Stones-coverband Urban Jungle, kan ook: sjef.engelbart@wxs.nl.

ENERGIEK

Zaterdag 30 mei speelt Undercover in D'n Boer. De groep staat te boek als de beste Nederlandse coverband en heeft louter Rolling Stones-nummers op het repertoire staan. Zonder een kopie te willen zijn van The Rolling Stones heeft Undercover een zanger met een net zo energieke performance als Mick Jagger en worden de legendarische riffs van Keith Richards in authentieke stemming gespeeld.

Undercover klinkt als The Rolling Stones in haar beste jaren en speelt de nummers hartstochtelijk en herkenbaar. De ultieme Stones-sfeer ontstaat door het publiek te betrekken bij de show. Naast de grote hits zoals 'Satisfaction', 'Angie', 'Sympathy for the devil', 'Paint it black' speelt Undercover ook minder bekende nummers, zoals bijvoorbeeld 'Time waits for no one' of 'Can't you hear me knocking'.

De setlist verschilt per show en wordt samengesteld uit een grote selectie nummers van het rijke songbook van de band. Undercover heeft dat de afgelopen jaren bewezen door uitgenodigd te worden op alle grote landelijke fanclubdagen in Nederland en België.

GRATIS ENTREE

De derde dag van het Rolling Stones Weekend is helemaal ingeruimd voor live muziek. Vanaf 16.00 uur is het podium in D'n Boer ingeruimd voor optredens van achtereenvolgens Six Back, The Herriecanes en afsluitend Urban Jungle. Dat is een coverband met Sjef Engelbart in de gelederen. De zanger is ook verbonden aan Milestones From The Underground Scene. Urban Jungle treedt enkele keren per jaar op en repeteert volgens Engelbart nauwelijks.

Het Rolling Stones Weekend bij café D'n Boer is op alle dagen gratis toegankelijk.