The Lazy Horses gaan los in een bomvolle De Kerk. Van links naar rechts: gitarist Marco Wensveen, zanger Patrick Hendriks en bassist Raimond van Wijk. Op de achtergrond drummer Eddy van den Broek. (Foto: Peter de Koning).
The Lazy Horses gaan los in een bomvolle De Kerk. Van links naar rechts: gitarist Marco Wensveen, zanger Patrick Hendriks en bassist Raimond van Wijk. Op de achtergrond drummer Eddy van den Broek. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

KROEG AAN OUDE KERKSTRAAT BOMVOL TIJDENS FESTIVAL

Church Open Air: buurten én luisteren

PETER DE KONING

Vele tientallen liefhebbers van muziek en gezelligheid kwamen op Hemelvaartsdag en –avond bijeen in eetcafé De Kerk aan de Oude Kerkstraat. In de schaduw van de majestueuze Sint-Petrusbasiliek smolten pop en rock samen tot Church Open Air: het kleinste indoor festival van Boxtel.

Vooral lokale bands beklommen het kleine podium in het Boxtelse kroegje. Fahrenheit Twins beet rond vier uur 's middags het spits af, gevolgd door The Lazy Horses en DGooch. Na Blended Apes was er een extra applaus voor The Verne, dat in De Kerk zijn laatste optreden gaf.

Bandleider Aart Habraken richt zich voortaan op zijn nieuwe muzikale project Lamb of Tofu, dat afgelopen weekend voor het eerst te bewonderen was tijdens het tweedaagse festival Boer zoekt Band bij café D'n Boer aan de Corpus.

De naam Church Open Air is een vrolijke verwijzing naar megafestival Dynamo Open Air. En net als bij grote broer 'Dynamo' stonden ook de bezoekers in De Kerk op een echt grasveld dat speciaal voor deze dag op de cafévloer was aangebracht.

Een andere overeenkomst is de gemoedelijke sfeer die het Boxtelse festivalletje elk jaar kenmerkt. In de kroeg lekker luisteren naar stevige muziek, op de stoep bijbuurten met vrienden en bekenden. Voor velen een mooie start van een extra lang voorjaarsweekend.