Afbeelding
Foto: Hans Verberk

honkbalploeg ducks wint overtuigend van twins

Softbalsters boeken vijfde zege op rij

De softbalvrouwen van Ducks namen het zondag op tegen Cardinals uit Oss. Beide ploegen startten ongeslagen aan het duel, waardoor het een spannende wedstrijd beloofde te worden. Ducks liet echter weinig heel van de tegenstander en won met 10-1.

Startend werper Inge van Geel begon goed aan de wedstrijd maar door een verre honkslag wist de ploeg uit Oss tóch op voorsprong te komen. De startend werper van Cardinals daarentegen kon haar draai nog niet vinden. Ze gooide een aantal keer vier keer wijd, waardoor Ducks op een 3-1 voorsprong kwam.

In de tweede inning kwamen beide ploegen niet tot scoren. Oss kon ook geen punten maken in de derde inning, mede door een fraaie vangbal van tweede honkvrouw Janne de Haan. Inmiddels was er een nieuwe pitcher op de heuvel gekomen voor de Cardinals. Deze pitcher had een aanzienlijk hogere snelheid en dat was even wennen voor de vrouwen van Ducks.

strakke aangooi

Toch kreeg Ducks snel grip op de speelster en de Boxtelse ploeg sloeg steeds meer punten binnen. Pitcher Van Geel bleef moeilijk te raken voor de tegenpartij en Cardinals scoorde geen punten meer. Door een verre honkslag in de zesde inning kwam Cardinals bijna tot scoren maar middenvelder Evelien Gerrits zorgde met een strakke aangooi op de thuisplaat dat dit niet gebeurde. Door goed slagwerk van Laura van Zetten, Lonneke Loene en Van Geel breidde Ducks in de zesde inning de score uit naar 10-1. Voor de Boxtelse softbalsters is het al de vijfde zege op rij.

Zaterdag 23 mei staat een duel met Starlights uit Schijndel op het programma.

goede trend

De honkballers van Ducks speelden zondag hun vijfde wedstrijd van het seizoen tegen Twins uit Oosterhout. Startend werper Max Denteneer zette zijn goede prestatie van de voorgaande wedstrijd door en kwam overtuigend uit de startblokken. Nu restte het Ducks alleen offensief druk te zetten om Denteneer te steunen.

Dat lukte met name in de derde inning, waar maar liefst vijf punten binnen werden gebracht door goed slagwerk van de Boxtelaren. Twins scoorde ook punten, waarna de tussenstand 5-4 bedroeg. Op één puntje aan de Boxtelse zijde na, bleef het redelijk stil aan beide kanten tot de zesde inning.

Twins kwam daarna terug in de wedstrijd en breidde de score uit naar 6-7 door een paar honkslagen en goed gestolen honken. De formatie uit Boxtel liet er vervolgens geen gras over groeien en pakte de tegenstander terug door goed te slaan, mede mogelijk gemaakt door een honkslag van Jeroen van Nes en agressief honklopen. De tussenstand was 15-7 in het voordeel van Ducks.

Aflossend werper Van Nes kwam in de negende inning nog in de problemen maar de voorsprong bleef behouden. Ducks won overtuigend en zette, zoals gehoopt, de goede trend voort. De eindstand bedroeg 15-11. Beste slagman bij Ducks was Jan van der Wielen: 4 uit 4 (slaggemiddelde 1.000).

FOTO BOVEN: Op de foto: Softbalster Nikki van Nes (rechts) kijkt gespannen naar het slagwerk van Ducks. De Boxtelse ploeg won met ruime cijfers van Cardinals uit Oss: 10-1. (Foto: Hans Verberk).

Uitslagen zaterdag 16 mei

Beeball: Ducks - Jeka        17-17

Pup. hb: All In - Ducks        9-13

Asp. sb: Nuenen - Ducks        11-33

Uitslagen zondag 17 mei

Ducks 1 - Twins        15-11

Ducks 2 - Royals        16-0

Vrouwen: Ducks - Cardinals        10-1

Programma zaterdag 23 mei

Beeball majors: Gryphons - Ducks        10.00

Pup. sb: Ducks - Roef        11.00

Jun.: Ducks - Uden Red Sox        14.30

Vrouwen: Starlights - Ducks        18.30

Programma zondag 24 mei

Ducks 1 - Domstad Dodgers        14.00

Programma maandag 25 mei

Jun.: Mustangs - Ducks        14.00