Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

LIEMPDS SUCCES IN DRESDEN

Willem van Heerebeek tweede

op EK judo voor politiemensen

De Liempdse judoka Willem van Heerebeek is afgelopen week in Dresden tweede geworden tijdens het Europees judokampioenschap voor politiemensen. De vice Europees kampioen moest in de finale buigen voor een Zwitserse judoka.

Het Nederlands politieteam reisde vorige week met zes judoka's af naar de Duitse stad Dresden. Van Heerebeek, die ook actief is voor Judoclub Liempde, was een van de geselecteerden. Hij nam al eerder deel aan meerdere politiekampioenschappen.

Op de eerste wedstrijddag bereikte geen van de Nederlandse judoka's het erepodium. Nadat Rob Kroonen op de tweede wedstrijddag snel was uitgeschakeld door een ongunstige loting, was alle politiehoop gevestigd op Van Heerebeek. De Liempdenaar kwam uit in de klasse tot 90 kilo.

In zijn eerste partij kegelde hij met ongekende vechtlust een tegenstander uit Slowakije van de mat. Daarna verraste Van Heerebeek een oersterke Griekse judoka door slimme tactische manoeuvres. Het leverde hem een plek in de halve finale op, waar overtuigend werd gewonnen van een tegenstander uit Wit-Rusland.

ZINDEREND

Van Heerebeek kon zich opmaken voor de eindstrijd, maar moest eerst medisch behandeld worden. Tijdens de halve eindstrijd had hij een snee in zijn gezicht opgelopen. Na een bezoek aan de medische post was hij klaar voor de finale. Daarin verloor hij in een zinderende partij nipt van een Zwitserse opponent. Die won het goud en veroverde de titel, de Liempdenaar mag zich vice Europees kampioen noemen. Bondscoach Claudia Zwiers, voormalig top-judoka, was tevreden over de prestaties.

FOTO BOVEN: Vice Europees kampioen Willem van Heerebeek in actie voor Judoclub Liempde. (Foto: Albert Stolwijk).