Voetballers van RKSV Boxtel vierden het einde van het seizoen op Hemelvaartsdag met een zomerse zeskamp. Waterspelletjes waren natuurlijk favoriet... (Foto: Marc Cleutjens).
Voetballers van RKSV Boxtel vierden het einde van het seizoen op Hemelvaartsdag met een zomerse zeskamp. Waterspelletjes waren natuurlijk favoriet... (Foto: Marc Cleutjens). Foto: Marc Cleutjens

LEUK VERTIER VOOR JEUGD BOXTEL EN ODC

Zeskamp en kampweek besluiten voetbalseizoen

MARC CLEUTJENS

Wat te doen op een zonnige Hemelvaartsdag? De jeugd van RKSV Boxtel nam - met een handjevol senioren - deel aan een heerlijke zeskamp op de velden van sportpark Munsel. De pupillen van RKVV ODC vertrokken in alle vroegte bij sportpark Molenwijk voor een voetbalkamp in Neerpelt. En daarmee werd min of meer al afscheid genomen van de voetbaljaargang 2014-2015.

De jaarlijkse zeskamp van voetbalclub Boxtel is een heuse traditie; de club is de tel kwijt als het gaat om het aantal edities dat de voorbije decennia is gehouden. Volgend jaar wijkt de organisatie trouwens uit naar een andere dag omdat Hemelvaartsdag dan op 5 mei valt. ,,En dan is het Bevrijdingsdag én meivakantie, dus zijn veel leden waarschijnlijk op vakantie of naar een festival", vertelt Cécile van Putten.

Met een grote groep andere vrijwilligers schreef Cécile in de vroege ochtend 225 Boxtel-leden in voor de zeskamp. Verdeeld over 24 teams namen ze deel aan allerlei sportieve spelletjes, waarbij de zeephelling en het touwtrekken natuurlijk favoriet waren. De zeskamp kende een gemoedelijk verloop en trok veel publiek dat op het terras voor kantine De Oosthoek genoot van een verfrissend drankje.

Vanaf dat terras was het uitzicht prima op de spelletjes die Boxtel met hulp van Faes Entertainment had opgebouwd. De muziek werd verzorgd door deejay Kay van KVP Entertainment, ook bekend van Party Rock dat tijdens carnaval in gemeenschapshuis De Rots werd gehouden. Favoriet waren de meezingers, onder meer van De Snollebollekes.

Waar de jeugdvoetballers van Boxtel massaal meededen aan de zeskamp, vertrokken tachtig D en E-pupillen van ODC op Hemelvaartsdag naar Neerpelt voor een vierdaags voetbalkamp. Voor dag en dauw verzamelden de spelers zich met hun ouders bij kantine De Boemerang in sportpark Molenwijk, waar een grote dubbeldekker ze oppikte voor de reis naar Vlaanderen. Niet alleen de ouders zwaaiden de ODC'ers uit, ook mascotte Ducky was present om de pupillen te begroeten.

In Neerpelt kregen de tricolores tal van sportieve spelletjes voorgeschoteld en werd natuurlijk tot in de kleine uurtjes meegedaan aan spannende nachtspellen. Zondagmiddag keerden de voetballers moe maar voldaan terug in Boxtel. De jeugd van 'BOC' staat die ervaring nog te wachten. Op Hemelvaartsdag konden zij zich aanmelden voor het kamp.