Overzicht van de youngtimers - auto's, uit de jaren zeventig, tachtig en negentig - die buiten op het terrein bij automuseum Classic Parc opgesteld stonden.  (Foto: Gerard Schalkx).
Overzicht van de youngtimers - auto's, uit de jaren zeventig, tachtig en negentig - die buiten op het terrein bij automuseum Classic Parc opgesteld stonden. (Foto: Gerard Schalkx). Foto: Gerard Schalkx

'FOREVER YOUNG' NIEUWE PUBLIEKSTREKKER VOOR BOXTEL

Classic Park overspoeld door autofreaks

STEFAN LATIJNHOUWERS

'Je kunt vandaag over de koppen lopen in de Koppenhoefstraat in Boxtel'. Een van de bezoekers van het evenement 'Forever Young' moest zondag zelf lachen om zijn taalgrapje. Samen met duizenden andere autofreaks wandelde hij van het 'mega-parkeerweiland' naar het even verderop gevestigde automuseum Classic Park om daar de meest uiteenlopende auto's uit de jaren zeven, tachtig en negentig te bezichtigen: de zogeheten 'youngtimers'. Het publiek was te spreken over de locatie in Boxtel. ,,Een geweldige plek dit. Hier moeten ze nooit meer weggaan."

Het evenement 'Forever Young' werd voor de vierde keer gehouden. Voorheen gebeurde dat op het DRU Industriepark in Ulft in de Achterhoek, terwijl nu Boxtel voor de eerste keer het genoegen mocht smaken om het populaire auto-evenement in huis te hebben. De meeste bezoekers waren vol lof over het nieuwe decor waarin youngtimers in alle soorten en maten stonden te pronken. ,,Het is goed toeven hier bij Classic Park. Het is heerlijk weer om buiten rond te lopen, naar al die prachtige auto's te kijken en af en toe even een hapje te eten", liet Sander Kamminga uit Enschede weten.

Richard Kern uit Zwijndrecht was ook heel enthousiast. ,,Ik houd meer van de modellen uit de jaren zeventig en tachtig, maar als autoliefhebber kan ik zeker ook genieten van oldtimers. Verder heb ik geen specifieke voorkeur op het gebied van youngtimers, al heb ik net een hele mooie Mitsubishi gezien uit midden jaren tachtig en een fraaie oranje Volkswagen Passat uit 1975. Ik verzamel zelf autofolders en bezit volgens mij een van de grootste collecties in Nederland. "

Alle denkbare accenten en dialecten waren zondagmiddag te horen op het terrein bij Classic Park en in het automuseum. 'Forever Young' is de afgelopen jaren niet voor niets uitgegroeid tot een groots landelijk evenement. De autoliefhebbers genoten zondag niet alleen van het aanbod aan auto's, maar ook van het prachtige zonnige weer. ,,De combinatie van de youngtimers met de classic cars in het automuseum is een echte meerwaarde voor dit evenement gebleken. De eerste keer in Boxtel is ons heel goed bevallen", benadrukte organisator Alberto Radstake. ,,Ik ben heel blij met het verloop, zowel in organisatorische zin als qua sfeer. In totaal zijn zondag ruim 2.600 bezoekers op Forever Young afgekomen. Een mooi aantal en vergelijkbaar met de opkomst in de afgelopen jaren; je moet altijd maar afwachten hoe een verhuizing naar een andere plaats uitpakt. Positief is ook dat bezoekers langer bleven dan voorheen."

Binnen was onder meer een business lounge ingericht, waar tv-presentator Jort Kelder als speciale gast een programma presenteerde. ,,Jort is klant bij Classic Park. Op die manier zijn we met hem in contact gekomen", aldus Radstake. ,,De samenwerking met de mensen van het museum was heel prettig. Duidelijk is dat het evenement in Boxtel veel toekomst heeft. Volgend jaar komen we hier zeker terug."

FOTO BOVEN: Overzicht van de youngtimers - auto's, uit de jaren zeventig, tachtig en negentig - die buiten op het terrein bij automuseum Classic Parc opgesteld stonden. (Foto's: Gerard Schalkx).

Jort Kelder was een prominente gast tijdens het evenement 'Forever Young' in Boxtel. (Foto: Gerard Schalkx).