Marc de Laat (tweede van links) en Kiske de Leest (tweede van rechts) organiseren zaterdag 30 mei de tweede Open Boxtelse Quizronde. Maximaal vijftig teams kunnen meedoen aan de pubquiz (Foto: Albert Stolwijk).
Marc de Laat (tweede van links) en Kiske de Leest (tweede van rechts) organiseren zaterdag 30 mei de tweede Open Boxtelse Quizronde. Maximaal vijftig teams kunnen meedoen aan de pubquiz (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

TWEEDE OPEN BOXTELSE QUIZRONDE OP 30 MEI

The Brain weet het zeker: pubquiz is géén hype!

MARC CLEUTJENS

Marc de Laat en Kiske de Leest hebben met The Brain inmiddels een aardig florerend bedrijfje opgezet. Binnen én buiten Boxtel organiseren ze pubquizzen die overal in de smaak vallen. De tweede editie van de Open Boxtelse Quizronde die zaterdag 30 mei wordt gehouden, vormt het hoogtepunt op de jaarkalender van het duo.

Als liefhebbers van spelletjes en quizzen vonden De Laat en De Leest elkaar en timmeren ze al enkele jaren aan de weg. Ze hebben inmiddels naam gemaakt met een Beatles Quiz in café D'n Boer, een sportquiz bij voetbalclubs ODC en Boxtel en - afgelopen maandag - met een quiz in spiegeltent Bon Salon bij Stapelen. ,,Daar presenteerden we een quiz voor vier lokale serviceclubs", vertelt De Laat.

De Open Boxtelse Quizronde begint zaterdag 30 mei om 14.00 uur en wordt gehouden in vijf cafés op en rond de Markt: Hart van Boxtel, Le Temps Perdu, En Garde!, Becoloth en De Kerk. Maximaal vijftig teams van vier personen kunnen meedoen en krijgen in vier kroegen een totaal van 140 vragen voorgeschoteld. ,,Omdat we de cafés niet willen volproppen tijdens de quizrondes, hebben we vijf horecabedrijven nodig."

BENADERINGSVRAAG

De Laat geeft aan dat inmiddels meer dan de helft van de kaarten is verkocht. ,,We verwachten zeker dat we in de voorverkoop uitverkocht raken. We zien al veel bekende teams die zich aangemeld hebben. Die doen ook mee aan onze andere pubquizzen, bijvoorbeeld in Denziz en de formule Quiz & Diner waarbij we een hapje en een drankje combineren met vragenrondes."

De opzet van de Open Boxtelse Quizronde gaat volgens het inmiddels beproefde concept van The Brain, waarbij vragen via een Powerpoint-presentatie worden geprojecteerd op een groot scherm. ,,Teams krijgen elke ronde 35 vragen voorgeschoteld", legt De Laat uit. ,,Naast 25 gewone vragen dient een apart opdrachtvel met tien trivia-vragen ingevuld te worden. Om het verschil te kunnen maken, bevat elke ronde ook een benaderingsvraag waarbij gegokt moet worden."

Volgens De Laat is de populariteit van de pubquiz nog altijd groeiende. ,,In Engeland bestaat het fenomeen al dertig jaar en ook hier is het beslist geen hype." Wie wil meedoen op 30 mei, kan zich inschrijven bij een van de vijf cafés of een mail sturen naar info@thebrain.nl.