De verbouwing van de kiosk in Liempde is begonnen. Zichtbaar is de plek waar de nieuwe opgang komt. (Foto: Gerard Schalkx).
De verbouwing van de kiosk in Liempde is begonnen. Zichtbaar is de plek waar de nieuwe opgang komt. (Foto: Gerard Schalkx). Foto: Gerard Schalkx

VERBOUWING KLAAR IN SEPTEMBER

Restauratie kiosk impuls voor Concordiapark

De opknapbeurt die de kiosk in Liempde momenteel ondergaat, beoogt niet alleen de muziektent zelf te verbeteren. De restauratie die wordt geleid door de Stichting Promotie Projecten in Leefbaar Liempde (SPPiLL) beoogt ook het Concordiapark in het dorpshart te versterken. De werkzaamheden duren tot september.

De Liempdse kiosk is aardig versleten en wordt daarom op meerdere punten opgeknapt. De plannen zijn opgesteld door de SPPiLL-projectgroep Liemt in Uitvoering en eind vorig jaar besproken met de Monumentencommissie van de gemeente Boxtel. De omgevingsvergunning om te starten met de restauratie is eind maart verleend. De werkzaamheden worden grotendeels uitgevoerd door inwoners uit Liempde die betrokken zijn als vrijwilliger bij SPPiLL.

,,De komende maanden staat er behoorlijk wat op de planning om de kiosk onder handen te nemen", vertelt projectleider Mart van Dulmen. ,,De huidige trap aan de zijkant wordt verwijderd en er komt een nieuwe trap aan de kant van het oude raadhuis. Daarnaast gaan de vrijwilligers ook het hekwerk vernieuwen en het talud aan de zijkanten versmallen." De palen die het dak ondersteunen zijn deels aan het rotten. Een bedrijf gaat aan de slag om ze deels te vervangen en te verstevigen.

NIEUW RIETEN DAK

De Liempdse projectgroep gaat ook het plafond onder handen nemen. Van Dulmen: ,,Er komt een nieuw plafond, vernieuwde verlichting en de constructie wordt verstevigd. Op deze manier is het plafond beter bestemd om geluidsboxen op te hangen tijdens evenementen." Als één van de laatste werkzaamheden wordt het rieten dak vervangen. Een klus die pas na de bouwvakvakantie ter hand wordt genomen.

Met de restauratie wordt de kiosk op deze manier beter inzetbaar voor evenementen. De projectgroep Liemt in Uitvoering heeft plannen om in een later stadium ook het overige gedeelte van het Concordiapark op te knappen. ,,Dit gebeurt onder meer door het aanleggen van nieuwe wandelpaden, het bestaande pad te vernieuwen en door nieuwe beplanting aan te brengen", stelt Van Dulmen.

Daarnaast gaat de projectgroep ook in andere projectgebieden aan de slag, waaronder evenemententerrein D'n Tip. Alle activiteiten hebben tot doel Liempde attractiever te maken.