Sjoerd van Lokven sticht, omringd door spelers van SC 't Zand, gevaar voor het doel van de Tilburgers. ODC verloor in de slotfase met 3-0. (Foto: Toon Bakker, ODC).
Sjoerd van Lokven sticht, omringd door spelers van SC 't Zand, gevaar voor het doel van de Tilburgers. ODC verloor in de slotfase met 3-0. (Foto: Toon Bakker, ODC). Foto: Toon Bakker (ODC)

SC 'T ZAND RAAST VOORBIJ TRICOLORES IN SLOTFASE

ODC wacht bijna onmogelijke opgave

Alleen een wonder kan er nog voor zorgen dat ODC zich plaatst voor de finale van de nacompetitie om promotie naar de eerste klasse. Want ODC verloor in Tilburg van SC 't Zand. Op Tweede Pinksterdag, maandag 25 mei, staan de tricolores op eigen veld daardoor voor een vrijwel onmogelijke opgave.

Door een uitstekende vierde plaats op de ranglijst plaatste ODC zich als debutant in de tweede klasse voor de nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse. De Boxtelaren troffen daarin als eerste SC 't Zand dat de tweede periodetitel won. In een sfeervol sportpark De Reeshof gingen de twee ploegen voorzichtig van start.

Rob Scholten was in het eerste halfuur met een paar afstandsschoten de gevaarlijkste man aan Boxtelse zijde. Na ongeveer 35 minuten spelen, kreeg de thuisploeg haar enige kans van voor de pauze toen een scherpe voorzet vanaf rechts van Michael Boelen voorlangs ging. ODC kreeg vlak daarna aan de andere kant een goede mogelijkheid nadat Remco Schellekens collega-spits Bart Dammers had bereikt. De inzet van Dammers passeerde doelman Wouter Kogels, maar op de doellijn kon een Tilburgse verdediger redding brengen.

VEELVULDIG BALVERLIES

Na de thee veranderde er weinig; er vielen nauwelijks kansen te noteren. Dat kwam vooral omdat beide ploegen veelvuldig balverlies leden. Vlak na de pauze kreeg opnieuw Dammers een goede mogelijkheid maar zijn kopbal op aangeven van Scholten had te weinig kracht om de Tilburgers in de problemen te brengen. Zo kabbelde de wedstrijd voort. Tot een kwartier voor tijd zag het er naar uit dat het duel in een bloedeloze 0-0 zou eindigen.

De tricolores leken daar vrede mee te hebben want dan zou het karwei Tweede Pinksterdag in Boxtel afgemaakt kunnen worden. Maar gaandeweg de tweede helft verloor de ploeg van trainer Frank van den Berg steeds meer de slag op het middenveld. Duels werden vaker verloren en de passes werden ook steeds onzorgvuldiger. Niet dat SC 't Zand zoveel beter speelde, maar op deze manier werd het de Tilburgers wel erg gemakkelijk gemaakt.

VERKEERDE KEUZES

Een kwartier voor tijd kwam SC 't Zand vanuit het niets op een 1-0 voorsprong. Een voorzet vanaf rechts bereikte spits Daan van Hal die knap controleerde en de bal vervolgens in de rechterbovenhoek schoot. ODC ging na de achterstand meer naar voren spelen, maar het lukte de ploeg niet om wat te forceren. Op zich zou een kleine nederlaag niet onoverkomelijk zijn met het oog op de return in Molenwijk.

Maar in de slotfase was ODC het even helemaal kwijt. Verkeerde keuzes zorgden er voor dat de thuisploeg de score verder kon opvoeren. In de blessuretijd was het aanvoerder Kevin van Assouw die tot twee keer toe kon profiteren. En zo stond er uiteindelijk volkomen onnodig 3-0 als einduitslag op het scorebord.

Het zal voor ODC moeilijk worden om deze achterstand in Boxtel ongedaan maken. Misschien dat een vroege treffer nog voor een wonder kan zorgen...

FOTO BOVEN: Sjoerd van Lokven sticht omringd door spelers van SC 't Zand gevaar voor het doel van de Tilburgers. ODC verloor in de slotfase met 3-0. (Foto: Toon Bakker, ODC).

SENIOREN

Uitslag zondag 17 mei
SC 't Zand 1 - ODC 1        3-0
Programma maandag 25 mei
ODC 1 - SC 't Zand 1        14.30
JUNIOREN
Programma zaterdag 23 mei
C1: toernooi Oirschot Vooruit
C2: toernooi RWB
PUPILLEN
Programma zaterdag 23 mei

D1: toernooi NWC
D2: toernooi Emplina
E1: toernooi Oirschot Vooruit
E2: toernooi Oirschot Vooruit
E3: toernooi Rood Wit '62
E4: toernooi Rood Wit '62
E5: toernooi Wilhelmina Boys
E6: toernooi Schijndel
E8: toernooi Wilhelmina Boys
E10: toernooi Wilhelmina Boys
F1: toernooi Nooit Gedacht
F2: toernooi Schijndel
F3: toernooi Rood Wit '62

F4: toernooi Rood Wit '62
F9: toernooi Nooit Gedacht
Programma zondag 24 mei
E3: toernooi Rood Wit '62
E4: toernooi Rood Wit '62
MINI-PUPILLEN
Programma zaterdag 23 mei

Mini's: toernooi Best V.        vertr SM 08.30

Zaalvoetbal

Faes Entertainment

Team Faes Entertainment is zaterdag kampioen geworden in de Boxtelse zaalvoetbalcompetitie. De finale tegen de voetballers van Bakkal eindigde in 5-3. Medio augustus gaat het nieuwe competitieseizoen weer van start.

Overige uitslagen zaterdag 16 mei

Kwalitaria Strik - Fysio De Dommel        3-3

Vouwwagenspec. - Pika Bikes/'t Geveltje        3-7

't Tweespan - Heva Auto's        17-3