Maarten van Breugel kopt de bal, terwijl spits Pascal van den Brand van RKSV Boxtel toekijkt. (Foto: Gerard Schalkx).
Maarten van Breugel kopt de bal, terwijl spits Pascal van den Brand van RKSV Boxtel toekijkt. (Foto: Gerard Schalkx). Foto: Annelieke van der Linden

VOETBALCLUB WERFT NIEUWE SPONSORS

Boxtel vergeet karwei af te maken op Munsel

De voetballers van derdeklasser Boxtel hebben zondag in sportpark Munsel verzuimd RKJVV op onoverbrugbare afstand te zetten. De opponent uit 's-Hertogenbosch mocht in de eerste wedstrijd van de nacompetitie terugkomen tot 3-3 waarmee alle opties nog open zijn op Tweede Pinksterdag en beslist wordt welke formatie doorgaat naar de tweede ronde van de play-offs.

De Munselploeg leidde na tachtig minuten riant met 3-1. Een penalty bracht RKJVV via Johan Eerhart na tachtig minuten terug in de wedstrijd. Omdat Pascal van den Brand nadien een ideale mogelijkheid op 4-2 miste, kon de thuisclub dus niet uitlopen. In plaats daarvan bracht Emin Balta de 3-3 op het bord. Dat was de eindstand. Boxtel-RKJVV was een leuk duel. Joey van Gurp en Ihmat Rouat kregen de eerste Bossche kansjes, maar de openingstreffer kwam na een kwartier op naam van Van den Brand. Lang had Boxtel daar geen plezier van, want twee minuten later bracht Balta via een houdbare schuiver 1-1 op het bord. De gastheren leken even aangeslagen en een geruisloos kwartier volgde.

RKJVV was vooral gevaarlijk bij corners als spelhervattingen en na veertig minuten was Ramon de Laat voor Boxtel kansrijk. De 1-1 pauzestand gaf de verhoudingen prima weer.

GERED DOOR DE LAT

Even na de thee greep keeper Raymon Strik goed in op een inzet van Nicky Hendriks en later werden de rood-witten gered door de lat. Tóch zette de mannen van coach Walter van Ommeren het sein weer op groen. Rick van Lier scoorde op een voorzet van Anwar Lafaihlat 2-1. Robbie van den Burgt had nog een pracht schot in huis voordat Van Lier zijn ploeg na vijf kwartier op 3-1 tilde.

Maar zelfs dat was niet voldoende, want in de slotfase sleepten de Bosschenaren er dus alsnog een remise uit. Op Tweede Pinksterdag begint het duel tussen RKJVV en Boxtel om 14.30 uur in de Brabantse hoofdstad.

SENIOREN

Uitslag zondag 17 mei
Boxtel 1 - RKJVV 1        3-3

Programma maandag 25 mei
RKJVV 1 - Boxtel 1        14.30

JUNIOREN
Uitslag dinsdag 12 mei

A1: DVS - Boxtel        4-3

Uitslag zaterdag 16 mei
B1: Rood Wit - Boxtel        3-1
Programma zaterdag 23 mei
C1: toernooi Brabantia        vertr 09.00
C2: Boxtel - Brabantia        (b) 13.00

Programma maandag 25 mei
B1: toernooi Oirschot Vooruit        vertr 12.00

PUPILLEN
Programma vrijdag 22 mei

D1: toernooi DVG        vertr 17.45
E1: toernooi DVG        vertr 17.45

Programma zaterdag 23 mei

MD1: Boxtel - Herovina        (b) 11.15

D3: toernooi Emplina        vertr 07.45

E1: toernooi Nooit Gedacht        vertr 12.00
E2: toernooi Braakhuizen        vertr 09.00
E3: toernooi Wilhelmina Boys        vertr 12.30
E4: toernooi Wilhelmina Boys        vertr 08.00
E5: toernooi Wilhelmina Boys        vertr 08.00

F1: toernooi Nooit Gedacht        vertr 07.45
F2: toernooi Nuenen        vertr 07.45
F3: toernooi De Valk        vertr 08.15
Programma maandag 25 mei
F3: toernooi De Valk        vertr 08.15


Nieuwe sponsors op alle shirts van RKSV Boxtel

De jeugdelftallen van voetbalclub RKSV Boxtel spelen komend voetbalseizoen voor het eerst in hetzelfde shirt als de hoofdmacht. Alleen de sponsornaam op de borst blijft anders: de nieuwe hoofdsponsor van de selectie is stukadoorsbedrijf Alain Goverde, terwijl bij de jeugd Xpo Factory het stokje overneemt.

Met deze twee nieuwe sponsors lijft Boxtel weer twee plaatselijke bedrijven in als steunpilaar voor de rood-witten. Beide bedrijven zijn gecontracteerd voor drie jaar, met ingang van 1 juli. Alain Goverde is geen onbekende bij de club; al vier jaar is het stukadoorsbedrijf onder meer bordsponsor. Ook de naam van stand- en interieurbouwbedrijf Xpo Factory is al een tijdje langs het hoofdveld te zien. Nu gaan de ondernemers een stap verder om respectievelijk Valks en Van Stekelenburg af te lossen.

Dat ook Fysiotherapeutisch Medisch Centrum Verzijden zijn steentje bijdraagt als sponsor zullen de spelers van Boxtel A1 en B1 gaan merken. Drie keer per jaar onderwerpt de Boxtelse praktijk hen straks aan een fitheidstest en wekelijks komen er hersteltrainingen voor spelers van de club die dat nodig hebben. De Munselclub haalt ook kampeer-, tuin- en sportwarenhuis De Wit Schijndel binnen als shirtsponsor. De bedrijfsnaam zal op de rugzijde van de jeugdshirts te lezen zijn.

Voetbalclub Boxtel verzekert zich verder van continuïteit in de kledinglijn met de fabrikant van sportkleding Hummel als subsponsor.


DVG-aanvaller Rik van Ruremonde passeert een verdediger van Hapse Boys. (Foto: Hans Verberk).