Dorpsbewoners en gemeentebestuur ontmoetten elkaar op het zonovergoten terras van café De Trol. Overlast door verkeer was vrijdagochtend een belangrijk onderwerp. (Foto: Peter de Koning)
Dorpsbewoners en gemeentebestuur ontmoetten elkaar op het zonovergoten terras van café De Trol. Overlast door verkeer was vrijdagochtend een belangrijk onderwerp. (Foto: Peter de Koning) Foto: Peter de Koning.

Buurten in Lennisheuvel met burgemeester en wethouder

Koffiegesprek vooral over verkeer

Onveiligheid en overlast, veroorzaakt door verkeersknelpunten, stonden centraal tijdens het koffiebezoek van het gemeentebestuur aan Lennisheuvel. Op het zonovergoten terras van café De Trol gingen burgemeester Mark Buijs en wijkwethouder Peter van de Wiel vrijdagochtend in gesprek met dorpsbewoners.

Het college van B. en W. houdt 'Op de koffie'-gesprekken in de verschillende kernen binnen de gemeente Boxtel. Informele ontmoetingen om burgers en bestuur dichter bij elkaar te brengen en om ideeën van mensen die het gemeentebestuur via de officiële overlegorganen niet vaak spreekt. Na Liempde en Centrum/Breukelen was vrijdagochtend Lennisheuvel aan de beurt. Een belangrijk onderwerp dat de aangeschoven dorpsbewoners aandroegen, was het slechte wegdek van de Brede Heide.

Dat heeft de laatste tijd extra veel te lijden door het zware vrachtverkeer van TenneT richting kv-station. ,,Dat kan echt niet meer. Vooral voor fietsers is het een gevaarlijke situatie geworden", benadrukten de bewoners. Zij vroegen ook om aandacht voor de smalle Mijlstraat die nu extra druk is vanwege de afgesloten toegang via de straat Lennisheuvel. Ook hier hebben fietsers het moeilijk. Een derde knelpunt is de nieuwe kruising bij Den Eijngel. ,,De verkeersremmers remmen de snelheid veel te weinig", hebben de bewoners gemerkt. Wethouder Van de Wiel was op de hoogte: ,,Die remmers hebben inderdaad te weinig effect. Deze situatie gaan we opnieuw aanpakken."

Communicatie

Enkele bewoners vroegen om een betere communicatie over kleine werkzaamheden aan het spoor. Die hebben voor omwonenden grote impact, maar informatie erover is vaak nauwelijks te vinden. ,,We gaan ProRail vragen ons op de hoogte te houden. Dan communiceren wij dat naar de burgers via Facebook, de gemeentelijke website en Brabants Centrum. Dat moet toch vlot te regelen zijn", beloofde de burgemeester.