Afbeelding
Foto: Witte Zusters

Gebedsketen bij Witte Zusters

Het jaar 2015 is door paus Franciscus uitgeroepen tot Jaar van het Religieuze Leven. Hierin vraagt hij aandacht voor de roeping van zusters en paters wereldwijd en hun inzet in heden, verleden en toekomst binnen de kerk en samenleving.

In dit kader is er door abt Bernardus Peeters van de abdij Koningshoeven in Berkel-Enschot een oproep gedaan aan ordes en congregaties in Nederland om het hele jaar mee te doen aan een Gebedsketen. Niet alleen contemplatieve ordes doen hier aan mee, maar ook een paar actieve congregaties.

De Missiezusters van Afrika (Witte Zusters) sluiten ook aan. In de week van 24 tot en met 30 mei, de week na Pinksteren en niet toevallig ook de Week van de Nederlandse Missionaris, bidden ze iedere dag voor leven en welzijn van de religieuzen en anderen.

Ook in woonzorgcentrum Molenweide, het toekomstige interculturele Wereldhuis van de Zorggroep Elde aan de Achterberghstraat in Boxtel, wordt hier aandacht aan besteed. De Witte Zusters staan in de voorbeden tijdens de eucharistievieringen en de gebedsdiensten van die week stil bij de Gebedsketen.

Woensdag 27 maart om 16.30 uur wijden de zusters er eveneens een aparte gebedsbijeenkomst aan in de kapel van Molenweide, waarbij iedereen welkom is.

FOTO BOVEN: Impressie van een gezamenlijk gebed van de Witte Zusters in de kapel van Molenweide.