Afbeelding
Foto: Peter de Koning

VIJF WEKEN LANG FESTIVITEITEN RONDOM 100 JAAR ASSUMPTIONISTEN

Spiegeltent geeft reuring op Stapelen

De komende zes weekeinden, maar ook op doordeweekse dagen, staat kasteelpark Stapelen bol van de festiviteiten. Centrale plek daarbij is een uit 1923 stammende Vlaamse spiegeltent die onderdak gaat bieden aan ruim honderd activiteiten.

Het programma-aanbod loopt uiteen van feesten en bijeenkomsten die de paters assumptionisten houden om te herdenken dat zij zich precies een eeuw geleden in het Boxtelse kasteel vestigden. Als dank voor de genoten vrijheid in de afgelopen honderd jaren, stellen de paters danspaleis Bon Salon, zoals de spiegeltent officieel heet, ook open voor plaatselijke verenigingen, bedrijven en instellingen en daarvoor bleek veel belangstelling. De tent werd gisteren opgebouwd (foto boven, Peter de Koning).

Zaterdag 9 mei wordt het spits afgebeten met het evenement 'Heel Boxtel bak Fairtrade-taarten'. Een dag later, zondag 10 mei, vindt in besloten kring de officiƫle opening van het eeuwfeest van de assumptionisten plaats met de onthulling van het Stiltemoment, een kunstwerk van cortenstaal. Het symboliseert de toekomst van het kasteelpark als bezinningsplek vol natuur en cultuur binnen het toekomstige Stadslandgoed Stapelen.

Brabants Centrum publiceert wekelijks de agenda met activiteiten in de spiegeltent en belicht bovendien een greep uit het activiteitenprogramma. Op pagina 5 een aftrap.