formule briljant, de motor achter plus

Plus zet supermarkt in Boxtel in het zonnetje

Plus Van der Horst aan de Van Beekstraat in Boxtel was vijf jaar geleden de eerste Plus die omgebouwd werd tot Briljant-supermarkt, het formuleconcept met als uitgangspunten aandacht, kwaliteit, lokaal en verantwoord. De medewerkers werden gistermiddag in het zonnetje gezet door commercieel directeur Eric Leebeek en directeur winkelorganisatie Yvo Smit.

Gistermiddag opende Rotterdam de 170e Plus Briljant supermarkt. Twee/derde van winkels is inmiddels omgebouwd. Dit jaar bouwt Plus in totaal 55 winkels om naar Briljant. De laatste winkels volgen in 2016.

Ondernemer Ronald van der Horst was vijf jaar geleden de eerste die deze stap zette. Hij ontving van Leebeek en Smit een cheque voor een barbecuefeest voor het hele team. ,,Mijn winkel was vijf jaar geleden echt aan vernieuwing toe. Ik ben toen gaan kijken bij de proefopstelling van Briljant en het concept sprak mij direct erg aan. De ombouw heeft ons enorm veel gebracht. Niet alleen in omzet. Mijn klanten zijn veel enthousiaster en de nieuwe winkel heeft echt wat losgemaakt bij de medewerkers. Het is een ontzettend leuke verrassing dat we vijf jaar Briljant nu op deze manier met ons hele team kunnen gaan vieren."

BESTE SUPERMARKT

Commercieel directeur Leebeek laat weten dat de markt ervoor zorgde dat Plus supermarkten een nieuwe boost moest krijgen. ,,De winkels moesten warmer en uitnodigender worden voor de klant, daarnaast wilden we meer ruimte om versproducten toe te voegen. Nu, vijf jaar later, kunnen we concluderen dat Briljant de doelstellingen van destijds ruimschoots waarmaakt."

Zo stijgt de omzet van de gemiddelde winkel met tien procent en in klantonderzoek scoort Briljant steevast significant hoger dan nog niet omgebouwde winkels. ,,Dit gaat ons helpen in het bereiken van onze doelstelling, namelijk de beste supermarkt van Nederland worden", aldus Leebeek.

De formule is zich blijven doorontwikkelen. Zo is er een vernieuwde vleeswarenafdeling, wordt rustiek brood verkocht en is er led-verlichting in de supermarkten.