Eigenaar Hans van Erp van dierenwinkel Dobey in winkelcentrum Oosterhof heeft zijn assortiment sinds kort uitgebreid met hengelsportartikelen. (Foto: Peter de Koning).
Eigenaar Hans van Erp van dierenwinkel Dobey in winkelcentrum Oosterhof heeft zijn assortiment sinds kort uitgebreid met hengelsportartikelen. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

DIERENWINKEL DOBEY IN 'OOSTERHOF' BREIDT ASSORTIMENT UIT

'Hengelsporters hier aan goede adres'

STEFAN LATIJNHOUWERS

Boxtelse vissers kunnen voor artikelen op het gebied van de hengelsport sinds kort weer terecht bij dierenwinkel Dobey in winkelcentrum Oosterhof. Eigenaar Hans van Erp heeft het gedeelte van zijn zaak naast de toonbank gereserveerd voor onder meer hengels, dobbers, loodjes, koffers, vissersstoeltjes en leef- en schepnetten.

Van Erp springt in het gat dat de verdwenen winkel Hengelsport Van Pinxteren aan de Kapelweg een paar maanden geleden heeft achtergelaten. ,,Jos van Pinxteren is op 1 maart gestopt. Hij werkt nu bij een hengelsportfabrikant", vertelt Van Erp. ,,Voordat Jos een jaar of zeven geleden van start ging in mijn voormalige pand in winkelcentrum Oosterhof, bracht ik al hengelsportaccessoires aan de man. Maar voor mij was het slechts een nevenactiviteit. Jos, die toen een klant van mij was, heeft zich vervolgens gespecialiseerd en helemaal toegelegd op de verkoop van dergelijke artikelen. Na een paar jaar in Oosterhof verhuisde hij met zijn zaak naar de Kapelweg in het voormalige scootercentrum."

Toen duidelijk werd dat Van Pinxteren de deur van zijn winkel ging sluiten, was Van Erp bereid om zich weer te verdiepen in de wereld van de hengelsport. ,,Voor mij is het niet nieuw, al is het een tijd geleden dat ik dergelijke artikelen verkocht. Daarom schuif ik ook aan bij de cursus die mijn medewerkers gaan volgen. Het is natuurlijk belangrijk dat we onze klanten zo goed mogelijk kunnen adviseren. En zelf kan ik er ook nog iets van opsteken."

KARPERS

De eigenaar van Dobey geeft aan dat hij een ander assortiment herbergt dan Van Pinxteren. ,,Daarnaast is het uiteraard minder uitgebreid, want ik doe de verkoop van hengelsportartikelen er opnieuw bij. Dat neemt niet weg dat liefhebbers die vissen op onder meer karpers, roofvissen en snoeken hier aan het goede adres zijn, waaronder ook voor levend aas als maden, regenwormen en meelwormen en lokvoer. Hoewel Jos van Pinxteren gestopt is, hoeven Boxtelaren het dorp dus niet uit te gaan om aan hengelsportartikelen te komen. Het seizoen loopt van april tot eind oktober, in de tussenperiode vervangen we een deel van het assortiment door wintervoer voor tuinvogels."

De uitbreiding met de afdeling hengelsport is overigens niet de enige verandering in dierenwinkel Dobey. Van Erp: ,,Ik ben druk bezig met het omruilen van de witte ijzeren stellingen in houten stellingen. Bovendien is het winkeloppervlak met zo'n vijftien vierkante meter toegenomen omdat we sinds kort samen met DA-drogisterij gebruik kunnen maken van magazijnruimte tegenover ons pand. Daardoor is de indeling in de winkel ook iets veranderd. Goed om te vermelden is dat de leden van hengelsportvereniging Ons Genoegen hier terecht kunnen voor inschrijfkaarten, vispassen en wedstrijdformulieren."

FOTO BOVEN: Eigenaar Hans van Erp van dierenwinkel Dobey in winkelcentrum Oosterhof heeft zijn assortiment sinds kort uitgebreid met hengelsportartikelen. (Foto: Peter de Koning).


Zilveren jubileum

voor Pourvous

schoenmode

Pourvous schoenmode, in Boxtel gevestigd aan de Rechterstraat, viert dit jaar het 25-jarig bestaan. Morgen, vrijdag 8 mei, wordt van 17.30 tot 22.30 uur een grote happening georganiseerd in de vestiging aan de Hoofdstraat in Schijndel, tegenover de Glazen Boerderij.

In 1990 werd de eerste winkel geopend in Sint-Oedenrode. Later kwamen daar Boxtel, Oirschot, Veldhoven, Schijndel en Eindhoven bij. De vestiging in Boxtel is in 1993 geopend. Uitgangspunten van Pourvous zijn onder meer kwaliteit en liefde voor schoenen.

Het 25-jarig jubileum wordt in de Schijndelse winkel gevierd met muziek, hapjes en drankjes, acties en een loterij met prijzen die beschikbaar zijn gesteld door Pourvous, leveranciers en lokale ondernemers. De hoofdprijs is een volledig verzorgde modetrip naar Italië. Andere prijzen zijn onder meer cadeaubonnen, schoenen, horloges en tassen. De opbrengst van de loterij gaat naar 'Free a Girl', een noodhulporganisatie die zich inzet om jonge meisjes in Azië uit gedwongen prostitutie te bevrijden. Pourvous laat weten haar succes met name te danken aan haar vrouwelijke klanten en is blij om op deze manier wat terug te kunnen doen voor de vrouw. Meer informatie over het 25-jarig jubileum is te vinden op www.pourvousschoenmode.nl en de Facebookpagina.

Boxtel

Alzheimer Café

In zaal De Nachtegaal aan de Boxtelseweg 15 te Schijndel wordt maandag 18 mei vanaf 19.30 uur een bijeenkomst gehouden van Alzheimer Café Regio 't Groene Woud. Hier wordt een film vertoond over de 58-jarige Gerrit die te horen krijgt dat hij aan de ziekte van Alzheimer leidt. Na afloop gaan aanwezigen in gesprek met elkaar. De bijeenkomst duurt tot 21.30 uur, de toegang is gratis.