MUZIEK, TONEEL, DANS OP ZATERDAG 16 MEI


Assumptionisten bieden Boxtel een feestdag aan

De dankbaarheid van de paters assumptionisten voor honderd jaar gastvrijheid in Boxtel, krijgt zaterdag 16 mei vorm met een feestdag voor de plaatselijke bevolking. Die wordt geopend door burgemeester Mark Buijs en reus Jas de Keistamper. Tal van lokale muzikanten en artiesten treden die dag voor het voetlicht.

De feestdag start in de Sint-Petrusbasiliek waar de paters om 11.00 uur een eucharistieviering bijwonen. Hierna houdt burgemeester Buijs een toespraak in de spiegeltent die deze week in kasteelpark Stapelen is opgetrokken en blijft staan tot en met zondag 14 juni.

Ook Jas de Keistamper komt van achter zijn grote donkere wolk te voorschijn om op zijn kenmerkende wijze enkele woorden tot de jubilerende paters te richten. In zijn kielzog komen Jasband De Keiknoepers en dansgroep De Keigoeikes mee. De Gildenbondsharmonie en fanfare Sint-Arnoldus verzorgen gezamenlijk een aubade, terwijl het gilde Sint-Barbara & Sint-Joris aantreedt voor een vendelgroet.

De rest van de dag wordt ingevuld door leerlingen van MIK Kunsteducatie; zij zorgen voor muziek, zang en dans. 's Avonds treden De Aggemarvanhuisaf Band en de popband Almost Famous op.

Het feest dat de paters assumptionisten de Boxtelse bevolking aanbieden duurt tot 23.00 uur en is gratis toegankelijk.