Afbeelding
Foto: Peter de Koning

HARMONIEËN ONTROEREN PUBLIEK MET GEZAMENLIJK CONCERT

Blaasmuziek laat bevrijding herleven

Het bevrijdingsvuur dat leden van atletiekvereniging Marvel dinsdag in estafette van Wageningen naar Boxtel brachten, brandde 's avonds in de voormalige Heilig Hartkerk. De vlammen gaven de gloedvolle vertolking van de muziekstukken tijdens het bevrijdingsconcert door beide plaatselijke harmonieën extra glans. Het optreden liet de ruim vijfhonderd luisteraars niet onberoerd.

De leerlingen van beide muziekkorpsen speelden Halleluja van Leonard Cohen terwijl onder applaus het bevrijdingsvuur het vroegere gebedshuis aan de Baroniestraat werd binnengedragen. Met hulp van locoburgemeester Herman van Wanrooij en bestuurslid Peter van As van de Stichting Veteranen Boxtel viel Loeki Krull de eer te beurt de toorts te ontsteken. Zij was een van de Marvel-leden die in de nacht van maandag op dinsdag het bevrijdingsvuur rennend hadden opgehaald.

GEDICHTEN

Na een welkomstwoord door Peter van de Ven van het comité 4 en 5 mei dat een onderdeel vormt van evenementenstichting Boxtel Vooruit vulde de Heilig Hartkerk zich met imponerende blaasmuziek die menigeen rillingen bezorgde. De muziek werd afgewisseld met gedichten van Victor Vroomkoning. Begeleid door het tachtigkoppige orkest zong Joia Rath het toepasselijke 'Vrede' van Ruth Jacott.

Met de vertolking van We'll Meet Again raakte de talentvolle Boxtelse singer-songwriter de gevoelige snaar bij heel veel luisteraars. ,,Ik voel me wéér bevrijd", reageerde een van de bezoekers na afloop. Een mooier compliment kunnen de twee harmonieën zich niet wensen.

Niet alleen het publiek was enthousiast over de muzikale samenwerking van de beide harmonieën. Diverse muzikanten lieten blijken dat het wat hen betreft niet bij deze ene keer hoeft te blijven...

Elders in deze krant een uitgebreid verslag in woord en beeld van diverse herdenkingen en festiviteiten tijdens dodenherdenking én Bevrijdingsdag.

FOTO BOVEN: Boxtel's Harmonie en de Gildenbondsharmonie vormden dinsdagavond één groot blaasorkest tijdens het bevrijdingsconcert in de voormalige Heilig Hartkerk. (Foto: Peter de Koning).