Een groep van 34 atleten van de Boxtelse vereniging Marvel zorgde ervoor dat het bevrijdingsvuur dinsdag in Boxtel arriveerde. (Foto: Peter de Koning).
Een groep van 34 atleten van de Boxtelse vereniging Marvel zorgde ervoor dat het bevrijdingsvuur dinsdag in Boxtel arriveerde. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

van wageningen naar boxtel

Marvel-atleten lopen met het symbool van vrijheid

Een spontaan applaus en heel veel warme felicitaties. Dat was de beloning voor de 34 Marvel-leden die dinsdagochtend om 11.45 uur Boxtel binnenliepen met het bevrijdingsvuur. In estafette voltooiden zij een tocht van 85 kilometer die klokslag middernacht was begonnen in 'bevrijdingsstad' Wageningen.

Peter van de Ven verwelkomde de lopers op de atletiekbaan van Marvel in sportpark Den Wielakker. ,,Een geweldige prestatie", sprak hij namens Boxtel Vooruit en het gemeentebestuur. ,,Geniet van de verdiende lunch. En tijdens het bevrijdingsconcert in de Heilig Hartkerk wacht jullie een nog veel groter onthaal."

Liefst vijfduizend atleten van tweehonderd atletiekverenigingen uit heel Nederland kwamen in de nacht van maandag op dinsdag bijeen in Wageningen. Allemaal ontstaken zij hun eigen fakkel en liepen daarmee naar hun eigen gemeente. Onder hen de delegatie van de Boxtelse vereniging Marvel.

symbool vrijheid

,,De sfeer onderweg was fantastisch", hijgde Marvel-loper Bas van der Burgt, vlak nadat hij in de kantine het Boxtelse bevrijdingsvuur heeft overgezet op een stevige kaars. ,,We liepen in estafettegroepjes van drie tot vijf personen, en dat ging prima. Van regen en kou hadden we

Sport Kort

Trimloop

Sportvereniging Conditio uit Best houdt zondag 12 april om 11.00 uur de maandelijkse trimloop in de bossen van het Joe Mann Natuurtheater aan de weg tussen Best en Son. Deelnemers kunnen kiezen uit de afstanden 3.000 en 6.700 meter. Inschrijven is mogelijk van 10.00 tot 10.55 uur aan de kassa van het natuurtheater.

weinig last, we straalden onderling genoeg warmte uit." Bas liep voor de eerste keer mee en dat werd voor hem een bijzondere ervaring: ,,Het gevoel dat je door Nederland loopt met het symbool van vrijheid in je hand. Dan begin je pas te beseffen dat leven in vrijheid niet vanzelfsprekend is."

Dinsdagavond waren de Marvel-lopers met het bevrijdingsvuur present bij het bevrijdingsconcert van de twee Boxtelse harmonieën, aanvang 19.15 uur in de Heilig Hartkerk. Daar werd een grote toorts ontstoken.