Deze eerste steen werd woensdag overhandigd aan wethouder Eric van den Broek. (Foto: Peter de Koning).
Deze eerste steen werd woensdag overhandigd aan wethouder Eric van den Broek. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

werkzaamheden in centrum boxtel

Wethouder zet de eerste stap in project STA-P

MARIËLLE WIJFFELAARS

,,Goed werk heeft tijd nodig." Wethouder Eric van den Broek haalde gisteren een oud spreekwoord van stal bij de officiële start van de herinrichting van de route Stapelen - Sint-Petrusbasiliek (STA-P). De Boxtelse wethouder gaf het startsein voor de werkzaamheden door samen met Stef Wiendels van aannemingsbedrijf Heijmans stenen uit de Clarissenstraat te verwijderen.

In 2002 werd al gesproken over het opknappen van het Boxtelse centrum en ook de cultuurhistorische as werd toen genoemd. ,,In de Structuurvisie Plus kreeg dit meer vorm", blikte Van den Broek terug. ,,Pas toen de gemeenteraad in 2012 instemde met het autoluw maken van de Markt, konden er écht stappen gezet worden. En het resulteerde in een prachtig plan voor de herinrichting van de route STA-P."

De wethouder was zichtbaar verheugd met de start van de werkzaamheden en roemde vooral de samenwerking met ondernemers en omwonenden. ,,We hebben hen betrokken bij alle voorbereidingen en de plannen", legde hij uit. ,,Tijdens de herinrichting komt er ook veel op hen af want het centrum is via de Clarissenstraat niet bereikbaar. En dat zal best voor wat problemen zorgen."

Samen met bedrijfsleider Wiendels van Heijmans ging Van den Broek gisteren voortvarend aan de slag met het verwijderen van stenen uit de Clarissenstraat. Dit kostte het tweetal echter zichtbaar moeite. ,,Echt deugdelijk straatwerk", pufte de wethouder. ,,Ze zitten muurvast." Met hulp van zwaarder geschut in de vorm van een graafmachine, werden de resterende straatstenen verwijderd.

Op pagina 3: 'STA-P eerste fase in metamorfose centrum'