Afbeelding
Foto: Annelieke van der Linden

groepstrainingen bij i am mindfulness

'Mindfulness zorgt voor meer rust en ontspanning'

Toen Anne-Marie Pel uit Boxtel twee jonge kinderen kreeg en het leven mooier, maar ook drukker werd, merkte ze dat ze veel baat had bij mindfulness: een training die ervoor zorgt dat je meer aandacht hebt voor het 'hier en nu' en leert te genieten van kleine momenten. Sinds een halfjaar verzorgt ze met haar onderneming I AM Mindfulness groepstrainingen op verschillende locaties in de regio.

,,Mindfulness had en heeft een positief effect op mij. Het brengt rust en leert me te genieten van kleine dingen. Ik wilde dit graag aan anderen doorgeven", legt Pel uit. Ze volgde een opleiding bij SeeTrue en geeft sinds zes maanden groepstrainingen. ,,Veel mensen typeren mindfulness als zweverig, maar dat is het zeker niet. De praktische trainingen zorgen voor meer rust en ontspanning in het leven van de deelnemers. Je merkt dat mensen in vaste patronen leven en veel op de automatische piloot doen."

Met allerlei oefeningen, zoals meditatie, probeert Pel daar verandering in aan te brengen. ,,Doel is om deelnemers meer rust en ontspanning te geven en te laten genieten van kleine momenten. Ik geef hen handvatten om vaste patronen te doorbreken en met een frissere blik naar situaties te kijken." Pel geeft aan dat mindfulness voor iedereen geschikt is, met name voor personen die veel stress, onrust en spanning in hun leven ervaren.

Een mindfulness-training bestaat uit acht lessen van twee uur. ,,En na een aantal maanden organiseer ik een terugkomavond om bepaalde oefeningen nog eens te herhalen." Pel verzorgt de trainingen op allerlei locaties. Zo start vanaf 19 mei weer een cursus in Fort Isabella aan de Reutsedijk in Vught, waarbij nog enkele plaatsen vrij zijn. Na de zomervakantie is het mogelijk om trainingen te volgen in Vught en Spoordonk.

Tevens biedt I AM Mindfulness trainingen aan organisaties en bedrijven die een preventief karakter hebben om ziekteverzuim en/of burn-outs voor te zijn. ,,Ik ben nu een halfjaar voor mezelf begonnen en had niet durven hopen dat er zoveel belangstelling zou zijn. Ik hoop vooral dat ik zaadjes kan planten die bij iedereen op een eigen manier gaan groeien."

Kijk voor meer informatie op www.i-ammindfulness.nl.