Sinds de eerste aardbeving in Kathmandu, de hoofdstad van Nepal, brengt de bevolking de nachten buiten door, uit angst voor instorting van de woningen. (Foto: Riky van der Heijden).
Sinds de eerste aardbeving in Kathmandu, de hoofdstad van Nepal, brengt de bevolking de nachten buiten door, uit angst voor instorting van de woningen. (Foto: Riky van der Heijden). Foto: Riky van der Heijden

Teejatergroep

Orion verzorgt

gratis workshops

Voor de mensen die belangstelling hebben voor toneel en willen uitproberen of het iets voor hen is, biedt Teejatergroep Orion op de woensdagen 13 en 27 mei gratis workshops aan. Tijdens deze bijeenkomsten maken deelnemers kennis met allerlei aspecten van het toneel.

Zo komen improvisatie, houding en stemgebruik voorbij tijdens de workshops. Op 13 mei staat de bijeenkomst onder leiding van de jonge theatermaker Bas de Bont, 27 mei is het de beurt aan regisseur Maarten Melis. Iedereen vanaf 16 jaar, met of zonder toneelervaring, is om 19.45 uur welkom in gemeenschapshuis Orion in Lennisheuvel. Meer informatie: www.teejatergroeporion.com.

Gemonde

Vrouwen van Nu

Vrouwen van Nu Gemonde houdt maandag 18 mei vanaf 20.00 uur onder de titel Veilig Thuis een voorlichtingsbijeenkomst in zaal De Schuif in Gemonde. Gesproken wordt over inbraakpreventie, woningoverval, babbeltruc, ontspoorde zorg en financiƫle uitbuiting. Belangstellenden dienen zich aan te melden via (073) 551 40 25. Voor niet-leden bedraagt de entree 5 euro.