eerste activiteit in de spiegeltent

Verras je moeder met
een zelfgemaakte taart...

De paters assumptionisten hebben Boxtelse organisaties de mogelijkheid geboden activiteiten de spiegeltent te organiseren. Voor de werkgroep Fairtrade Gemeente Boxtel was het populaire televisieprogramma 'Heel Holland Bakt' een inspiratiebron. Zaterdag 9 mei van 10.30 tot 12.30 uur kunnen mensen in de tent taarten bakken met fairtrade-producten.

Vorig jaar koos de werkgroep er tijdens de Internationale Dag van de Fairtrade voor om het Boxtelse publiek kennis te laten maken met de producten. Fairtrade zorgt ervoor dat boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden een betere plek kunnen verwerven in de handelsketen.

Tijdens de activiteit van de Boxtelse werkgroep mogen mensen zelf aan de slag. Voor iedereen die zich opgeeft via jbi@boxtel.nl staat zaterdag 9 mei een taartbodem klaar in de spiegeltent, gebakken door Yvonne Hopstaken van het bedrijf Eet wat bij je past. Een dag later, op zondag 10 mei, wordt in Nederland Moederdag gevierd. Volgens voorzitter Arjen Witteveen een ideale gelegenheid voor iedereen om zijn of haar moeder te verrassen met een zelfgemaakte taart. De gehele activiteit, inclusief de Fairtrade-producten, is gratis. Ook wordt koffie, thee en frisdrank geserveerd.

Ook wethouder Peter van de Wiel is aanwezig om samen met werkgroepvoorzitter Witteveen te vertellen over Fairtrade.


Expo assumptionisten

Sinds afgelopen weekeinde is in het voormalige klooster van de zusters oblaten aan de Prins Hendrikstraat 45 een overzichtstentoonstelling te zien over honderd jaar paters assumptionisten in Boxtel. Tot en met 5 juli zijn bezoekers er elk weekeinde welkom. Daarnaast zijn er extra bezichtigingsdagen op 14, 15, 19, 21, 23, 24 en 25 mei en 3 juni.

Vrijwilligers nodig

Gedurende de feestelijkheden in de spiegeltent bij kasteel Stapelen zijn diverse vrijwilligers nodig. Wie mee wil helpen om het programma in goede banen te leiden, kan zich aanmelden bij Karin van Vugt: k.vanvugt@kasteelstapelen.nl.

RECEPTEN

Momenteel zijn in de Wereldwinkel aan de Rechterstraat, supermarkten Jumbo (Oosterhof), Plus Van der Horst (Van Beekstraat), Albert Heijn (Prins Hendrikstraat) en Coop (Nieuwstraat, Liempde) recepten te vinden voor een banaan-pecannoten cake, bananencake met stukjes chocolade, chocoladetaart met chocoladebotercrème en een kokostaart met banaan-kokosroom. Daarbij wordt ook een flyer gevoegd met informatie over de activiteit in de spiegeltent.

Het IJscafé (Rechterstraat) zorgt voor speciaal ijs en komt ook met een chocoladefontein naar de spiegeltent.


Vrouwencontact
presenteert zich
in spiegeltent

Leden van de vereniging Vrouwencontact Boxtel, sinds vorig jaar de nieuwe naam van de Katholieke Vrouwen Organisatie, komen op woensdag 13 mei samen in de spiegeltent bij kasteel Stapelen. Tussen 13.00 en 17.00 uur kunnen ook niet-leden de bijeenkomst bezoeken om kennis te maken met de activiteiten.

Er is een tentoonstelling van werkstukken die tijdens workshops zijn gemaakt en er worden met een beamer foto's vertoond van de activiteiten. Om 13.30 en 15.00 uur wordt een rondleiding door het kasteel gehouden.

De volksdansgroep van Vrouwencontact treedt op en vanaf 15.00 uur zingt het Dükerskoor smartlappen en zeemansliedjes, waarbij bezoekers mee kunnen zingen uit de tekstbundels die worden rondgedeeld.

Het jaarprogramma van het Vrouwencontact Boxtel vermeldt nog een stadswandeling in Utrecht, een excursie naar het klokkenmuseum in Asten en naar de glazen boerderij in Schijndel. Daarnaast zijn er fietstochten in Boxtel en Breda en als afsluiter een jeu-de-boulesavond.

Informatie over Vrouwencontact is verkrijgbaar bij Gody van Mensvoort, telefoon 06-22 54 90 89.