Met de dubbeldekker The Red Lady werden wandelaars afgezet in natuurgebied Kampina. (Foto: Peter de Koning).
Met de dubbeldekker The Red Lady werden wandelaars afgezet in natuurgebied Kampina. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

Speciale Kampinatocht trekt recordaantal wandelaars

Lekker wandelen en terug met de trein

Ook wandelsportvereniging De Keistampers sloot zaterdag en zondag aan bij de festiviteiten rond 150 jaar spoor in Boxtel. De jaarlijkse Kampinatocht werd verplaatst en dankzij een samenwerking met NS paste deze editie van de wandeltocht helemaal bij de overige festiviteiten van het spoorjubileum.

Deelnemers aan de wandeling konden ook deze keer kiezen uit afstanden van 10, 20, 30 en 40 kilometer. Wandelaars die kozen voor 10 of 20 kilometer werden met een speciale bus naar natuurgebied Kampina gebracht. Gekozen werd voor de rode dubbeldekker bus The Red Lady van Boxtelaar Jan van Esch. ,,Veel mensen hebben hiervan gebruik gemaakt", vertelde voorzitter Riekie de Punder van De Keistampers.

De wandelaars werden afgezet in de Kampina en wandelden vervolgens door het natuurgebied naar het NS-station in Oisterwijk. Met een gratis kaartje in oude stijl konden ze met de trein terugkeren naar Boxtel. ,,Een extra leuk tintje aan de wandeling", meldde De Punder. ,,Vooral mensen met kinderen vonden dit bijzonder. Kinderen zitten tegenwoordig steeds minder in de trein dus ook voor hen was het een hele belevenis. Er deed zelfs een groepje moeders mee met hun kinderen, waaronder twee baby's in een draagdoek. Speciaal voor de kleintjes hebben we een bijzondere oorkonde gemaakt. Zo kunnen ze later nog eens teruglezen dat ze op jonge leeftijd al meededen aan de Kampinatocht."