Afbeelding
Foto: Annelieke van der Linden

g-voetballers odc klaar voor confrontatie met psv

'We zorgen voor een mooie pot voetbal'

TONNIE WESSELING

Liefst honderd man was zaterdag aanwezig op de receptie die de afdeling G-voetbal in ODC-kantine De Boemerang hield vanwege het 25-jarig bestaan. Johan van den Biggelaar, voorzitter van het G-voetbal, actieve vrijwilliger Frans van de Wiel en Pedro Eijkemans, voetballer van het eerste uur, blikken met veel plezier terug op het feest, maar kijken ook vóóruit: naar de wedstrijd die zaterdag 9 mei tegen Legendary PSV op het programma staat...

Tijdens de receptie ontvingen vier spelers van het eerste uur, een speciale oorkonde: Pedro Eijkemans, Hans van Herpen, Ad Roefs en Chris van de Mosselaar. Daar bleef het niet bij. Van sponsor Wagenaars kreeg de ploeg nieuwe tenues, die zaterdag tijdens het bijzondere duel gedragen worden.

Van de vereniging en de 'Club van 100', een groep mensen die ODC een warm hart toedraagt, ontvingen de voetballers nieuwe sporttassen. De vaste begeleiders werden verrast met een nieuwe jas. En niet te vergeten: sjaaltjes voor alle spelers. Pedro: ,,Het was een supergoede avond met leuke muziek." Zo waren er optredens van het Boxtelse feestduo De Dorini's en cabaretier Rob Scheepers.

spelersbus

,,En zaterdag 9 mei wordt misschien wel nog zo'n supergoeie dag, zoals Pedro het omschreef. Vijf jaar geleden, tijdens het 20-jarig bestaan van het G-voetbal in Boxtel speelden de voetballers een duel tegen Legendary PSV én werd er gewonnen. Johan: ,,Begeleider Kim Vervoort heeft in die tijd erna het contact warmgehouden, want PSV wilde graag revanche! Vijf jaar geleden was de Eindhovens club erg verrast door de leuke ontvangst bij ODC. En nu gaan we op uitnodiging van PSV naar het trainingscomplex van de club, De Herdgang in Eindhoven."

Om 12.00 uur worden alle spelers opgehaald bij café 't Geveltje aan de Stationsstraat door The Red Lady, een Engelse dubbeldekker. ,,Dan hebben we dus voor het eerst een eigen spelersbus", grinnikt Johan. Om 13.30 uur begint de wedstrijd tegen Legendary PSV. ,,Daarna zijn we uitgenodigd in de kantine voor een hapje en een drankje: het wordt een gezellige middag", aldus Johan.

springen

Legendary PSV is een veteranenteam dat bestaat uit oud-PSV 'ers zoals Stan Valckx en de broertjes René en Willy van de Kerkhof. ,,De meeste hebben inmiddels een flink buikje gekregen", lacht Johan. Pedro vindt het geweldig dat de PSV 'ers de tijd nemen om het op te nemen tegen de G-voetballers van ODC. Johan: ,,We maakten het nieuws tijdens een teamuitje naar De Beekse Bergen bekend. Iedereen stond te springen in de bus..." Hij legt uit dat het eerste en tweede team allebei op niveau voetballen. ,,Hierdoor hebben we dus voldoende spelers om een goede ploeg te kunnen samenstellen."

Op de vraag wat de eindstand zal worden zegt vrijwilliger Frans verrassend: ,,Je hebt andere G-teams die maar doorgaan en doorgaan, voor ons is een voorsprong van tien doelpunten de limit." Pedro vult aan: ,,Na tien doelpunten gaan we gewoon weg. Het moet wel leuk en spannend blijven..." Wat hij ervan vindt om inmiddels 25 jaar bij het G-voetbal van ODC te spelen? Lachend: ,,Ik ben er helemaal klaar mee! Nee hoor, grapje. Ik heb inmiddels 36 jaar gevoetbald. Ik vond het heel mooi dat er een G-team werd opgericht. Ik heb kennis gemaakt en een training gevolgd. Het beviel me goed en bij de eerste competitie in het seizoen 1990/1991 werden we zelfs meteen kampioen."

cluppie

Dat Pedro goed kon voetballen, zag ook de Nederlandse voetbalbond. In 1991 werd hij geselecteerd voor de voorbereidingen van de Paralympics in Madrid. Als aanvoerder van het Nederlands elftal speelde hij tot 1992 maar liefst 87 interlands. ,,Toen kreeg ik last van mijn rug en moest ik kiezen voor het nationale elftal of m'n eigen 'cluppie'. Die keus was niet moeilijk..." Frans: ,,Ik verwacht dat Pedro in de toekomst begeleider zal worden. Die rol heeft hij al vaker vervuld."

Johan wil nog iets kwijt: ,,Mensen denken bij G-voetbal meteen aan gehandicapten. Maar het ligt anders: de jeugd is onderverdeeld in de categorieën A, B, C, D, E en F. De G is de eerste letter die daarop volgde. Dat is zo door de voetbalbond beslist. Voor hetzelfde geld was het een H geworden."

Zaterdag gaat de complete selectie naar De Herdgang in Eindhoven en wordt ter plekke beslist wie er gaat spelen. En wie gaat er winnen? Pedro zegt eerst aarzelend dat hij het niet weet, maar geeft later aan dat de ploeg voor de volle winst gaat. ,,We hebben een geheim wapen dat ik niet ga verklappen. We blijven in ieder geval positief en gemotiveerd en gaan er een leuke pot voetbal van maken."

Zaterdag 9 mei is iedereen welkom om in Eindhoven de G-voetballers flink aan te moedigen.

FOTO BOVEN: Ad Roefs, Hans van Herpen, Pedro Eijkemans en Chris van de Mosselaar (niet op de foto), vanaf het eerste uur betrokken bij het G-voetbal van ODC, werden tijdens de receptie in kantine De Boemerang in het zonnetje gezet. Het viertal ontving een oorkonde en een bos bloemen. Ook werden nieuwe tenues, sporttassen en sjaals uitgedeeld.


Seniorenbiljart

Uitslagen afgelopen week

De Poedelaars - De Treffers        37-36

De Prutsers - Kloosterboys        37-35

Unie Boys - Le Carambole        31-33

't Krijtje - Ons Vertier        32-34

Ons Genoegen - De Fetsers        35-31

't Pommeransje - De Stapelaars        33-28

Samen Sterk - De Treffers        37-36