Lessen worden na meivakantie hervat

Surseance van betaling voor MIK Kunsteducatie

MARIËLLE WIJFFELAARS

MIK Kunsteducatie zit al langer financieel in zwaar weer. Mede door tegenvallende subsidies en minder inkomsten uit lesgeld, was de financiële situatie niet rooskleurig. De rechtbank Oost-Brabant heeft op 1 mei surseance van betaling verleend aan de stichting MIK. Samen met aangewezen bewindvoerders wordt nu de voortzetting van het culturele onderwijs in de gemeenten Boxtel, Sint-Michielsgestel, Schijndel, Veghel, Sint-Oedenrode, Vught en Uden onderzocht.

De afgelopen tijd is gezocht naar mogelijkheden om de activiteiten dit seizoen af te maken en in afgeslankte vorm voort te zetten. Door de rechtbank zijn bewindvoerders benoemd die zich de komende tijd met de directie van MIK, personeelsleden en betrokken gemeentebesturen buigen over mogelijke oplossingen. Gedurende de surseance van betaling kunnen schuldeisers MIK niet dwingen om te betalen en wordt de stichting in staat gesteld om orde op zaken te stellen en een reorganisatie tot stand te brengen.

De ondernemingsraad en het personeel van MIK zijn op de hoogte gebracht van de surseance van betaling. De medewerkers blijven op dit moment in dienst van de stichting. Voor cursisten verandert er op korte termijn niets; de lessen worden na de meivakantie zoals gebruikelijk hervat.

In november 2014 heeft MIK aan de zeven gemeenten waar de cursussen worden gegeven, een reorganisatieplan voorgelegd. Dit voorstel werd niet door alle gemeenten ondersteund en kon niet worden doorgevoerd. De afgelopen maanden heeft MIK een stille bewindvoering gedaan, deze bleek eind niet meer haalbaar en uiteindelijk is surseance van betaling aangevraagd.

Per 1 juli stoppen de zeven gemeenten met de subsidie aan MIK Kunsteducatie. Over de toekomst van cultuuronderwijs wordt nog overleg gevoerd. De gemeente Boxtel is bezig met een plan en streeft ernaar op korte termijn duidelijkheid te geven.


Boer zoekt Band op weg naar de achtste editie

Volgend weekend is het weer zover: Boer zoekt Band. Het tweedaagse popfestival voor en door Boxtelse muzikanten wordt zaterdag 16 en zondag 17 mei voor de achtste keer gehouden in en om café D'n Boer aan de Corpus. Ook dit jaar zijn alle optredens gratis toegankelijk.

Het festival begint zaterdag 16 mei om 20.00 uur met optredens van achtereenvolgens Premium, Mateus en Lazy Horse. Zondag 17 mei zijn muziekliefhebbers welkom vanaf 14.00 uur voor shows van Musicmen, Lamb of Tofu, Jelly Fart Flavor, Lewis, Blackball, Guess What, Don Javor en De Frotters. Opvallend is de keuze voor Musicmen en De Frotters. Beide bands bestaan uit dezelfde drie Boxtelse muzikanten, die twee volstrekt andere shows zullen verzorgen. Wie enige studie maakt van de biografie van beide bands op www.stichtingboerzoektband.nl, zal ontdekken welke drie bekende muzikanten zich achter deze bandnamen verschuilen. Tijdens Boer zoekt Band treden bands zowel binnen als buiten op; tussendoor zijn er mini-optredens 'op d'n hooiberg' van het duo One Two Many, dat akoestische covers speelt van bekende popliedjes van vroeger en nu.