Koor Gimmese Smart in actie tijdens de Korendag die het Dükerskoor organiseerde in grand café Rembrandt. (Foto: Peter de Koning).
Koor Gimmese Smart in actie tijdens de Korendag die het Dükerskoor organiseerde in grand café Rembrandt. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

meezingavond in spiegeltent op 11 mei

Publiek zingt uit volle borst tijdens Korendag

Maandelijks organiseert het Dükerskoor in grand café Rembrandt een meezingavond, waarbij iedereen welkom is om smartlappen, levensliederen en zeemansliederen te zingen. Een aantal leden kwam op het idee een korendag te organiseren en andere gezelschappen uit te nodigen. Dit resulteerde zondag in een muziek- en zangfeest in Rembrandt, met medewerking van Gimmese Smart uit Gemonde en Santé uit Oirschot.

De koren brachten eigen fans mee, maar ook bezoekers kwamen op de middag in Rembrandt af. ,,Het leek wel op het Politiek Café tijdens carnaval... De zaal puilde uit, er waren meer dan honderd mensen aanwezig", aldus Barry van Brakel van het Dükerskoor. ,,Iedereen was razend enthousiast en zong uit volle borst mee."

Van Brakel geeft aan dat op allerlei plekken evenementen worden georganiseerd waarbij koren worden uitgenodigd. ,,Zo houdt Santé jaarlijks een muzikale middag in het centrum van Oirschot. Dat was voor ons reden ook eens een muzikale middag met andere gezelschappen op poten te zetten." Het Dükerskoor benaderde hiervoor Gimmese Smart en Santé. De korendag werd zondag voor het eerst gehouden, maar Van Brakel laat weten dat

Boxtel

Verzamelaarsbeurs

De Vereniging Boxtelse Verzamelaars houdt zondag 10 mei in gemeenschapshuis De Walnoot een ruilbeurs. De beurs is toegankelijk van 10.00 tot 13.00 uur en staat in het teken van het speciale thema 'Heemkundekring, 150 jaar spoor in Boxtel'. Daarnaast kunnen briefkaarten, munten, theezakjes en andere artikelen geruild worden. De entree bedraagt één euro, kinderen betalen 25 eurocent.

het evenement in de toekomst voor herhaling vatbaar is.

Het Dükerskoor houdt, net als vele andere Boxtelse verenigingen, een evenement in de spiegeltent in park Stapelen. De maandelijkse meezingavond in grand café Rembrandt op maandag 25 mei vervalt vanwege Pinksteren. Twee weken eerder, op maandag 11 mei, wordt deze avond in de spiegeltent gehouden. Iedereen is vanaf 20.00 uur welkom om mee te zingen met de smartlappen, zeemansliederen en levensliederen. De toegang is gratis.