Afbeelding
Foto: Hans Verberk

Vrouwen verliezen in sportpark molenwijk van hopbel

Hockeyers MEP grijpen naast play-offs

De laatste thuiswedstrijd van de MEP-vrouwen ging niet meer om de prijzen en dat was te merken.

De gasten uit Schijndel namen direct het initiatief en scoorden na een kwartier het enige doelpunt van de wedstrijd. Vlak voor rust kreeg MEP nog vier strafcorners, allemaal zonder resultaat.

heilige vuur

In de tweede helft waren de Boxtelse hockeysters de bovenliggende partij. De ploeg forceerde veel kansen die echter niet werden benut. Het heilige vuur ontbrak.

Na de wedstrijd werd Renske van Kessel gehuldigd voor acht jaar trouwe dienst in het eerste team van MEP. Zij speelt het volgende seizoen in een lager team.

Voor de laatste competitiewedstrijd van het seizoen gaat MEP zondag 10 mei op bezoek in Son. Deze ploeg heeft twee punten achterstand op de Boxtelse hockeysters. Afslag is om 12.45 uur.

STAND EERSTE KLASSE

Venlo        21-50        Weert        21-25

Zwart Wit        21-47        Hopbel        21-23

Helmond        21-44        Concordia        21-21

MEP        21-37        Geldrop        21-19

Oedenrode        21-37        Heeze        21-15

Son        21-35        Basko        21-8

De hockeyers van MEP begonnen zondag goed in Venlo, maar liet het in de tweede helft lelijk afweten. Door doelpunten van Bram Langenhuijsen en Menno Messchaert lag de ploeg na een helft keurig op schema.

aangeslagen

In de tweede helft kwamen de Limburgers door twee strafcorners langszij om in de slotfase toe te slaan en de volle winst te grijpen. Coach Peter Verzijden was zwaar aangeslagen en sprak van een van de grootste decepties uit zijn trainersloopbaan.

De laatste competitiewedstrijd op zondag 10 mei gaat voor MEP nergens meer om. Tegenstander HCAS uit Asten doet nog wél mee om de prijzen, waardoor het voor


Taekwondoka's

behalen hun

EHBO-diploma

Leden van de Boxtelse taekwondoschool Dekker hebben hun EHBO-diploma gehaald. Instructeurs Piet Smulders en Bert van Lijssel verzorgden een les waarna een examen op het programma stond.

De taekwondoka's kregen onder meer uitleg over aandoeningen die sporters kunnen krijgen. Er werd een drukverband aangelegd en de stabiele zijligging werd goed geoefend.

Tini Mitro, Romy Raaijmakers, Ralph Dikmans, Kevin van Weert, Alex van Vreede, Aaron Dekker, Raymond Verberk en Ad Dekker zijn geslaagd voor de EHBO-cursus.

de Boxtelaren zaak is hun sportieve plicht vervullen. Afslag op sportpark Molenwijk om 14.45 uur.

STAND EERSTE KLASSE

MOP        21-43        Venlo        21-32

Helmond        21-40        EMHC21-29

HCAS        21-39        Oedenrode        21-23

HOD        21-38        Hopbel        21-21

MEP        21-36        Geel Zwart        21-20

Berk.Ens.        21-34        Eindhoven        21-2

FOTO BOVEN: Robin Nettekoven van MEP strijdt met enkele speelsters van Hopbel uit Schijndel om de bal. (Foto: Hans Verberk).


Kennismaken

met hockey op

22 en 29 mei

Hockeyclub MEP organiseert op de vrijdagmiddagen 22 en 29 mei open trainingen voor kinderen van de basisschool die graag willen kennismaken met de sport.

Veel kinderen oriënteren zich momenteel op een sport waarmee ze komend schooljaar willen starten. MEP verzorgt daarom twee kennismakingstrainingen. De jeugd wordt om 16.15 uur verwacht bij MEP in sportpark Molenwijk. Na een korte inleiding gaat de training van start. De kennismaking wordt verzorgd door trainers en spelers van de club en duurt tot 17.30 uur. Deelnemers kunnen een hockeystick van de club lenen.

Aanmelden voor één van de kennismakingstrainingen is mogelijk door een e-mail te sturen naar cjj@mhcmep.nl.

Duivensport

Van Laarhoven

wint de vlucht

vanuit Laon

De Boxtelse vereniging De Luchtpost liet zaterdag 524 postduiven lossen in het Noord-Franse Laon. De eerste duif arriveerde bij Frans van Laarhoven, die daarmee niet alleen het clubklassement aanvoerde, maar ook de ranglijst van de regionale concourscombinatie Midebo.

In totaal namen 23 leden van De Luchtpost deel aan de wedvlucht over 247 kilometer. Winnaar Van Laarhoven was ook terug te vinden op positie 22 in het clubklassement. Het duo Berrie van de Brand/Jaap Rademaker eindigde als nummer twee en drie en bezette voorts de plekken 4 en 23.

Overige resultaten: 5, 11, 13, 15, 18 en 21. Roland v.d. Langenberg; 6, 24 en 25. Combinatie Noni; 7 en 19. Frans Kapteijns; 8. Marco & Nicole Verbeek; 9. Theo v.d. Langenberg; 10, 14 en 16. Laurens v. Hamond; 12. Mari Toelen; 17. Ad Blummel; 20. Wim Langenhuizen.

VLIEGROOSTER

Hedenavond, donderdag 7 mei worden de duiven tussen 20.00 en 21.15 uur ingekorfd voor de vlucht vanuit Sezanne. De mandenwacht wordt gevormd door Cors van de Burg, Ad Blummel, Frans Kapteijns en Willy Bekers.