ploeg maakt zich op voor nacompetitie

DVG'ers ten onder tegen kampioensteam Nijnsel

DVG ging zondag op bezoek bij Nijnsel en had duidelijk andere belangen dan de ploeg die op de eerste plaats is geëindigd in de competitie. Het thuisteam wilde de ongeslagen status in eigen huis houden en aan de scheidende trainer nog een overwinning meegeven. DVG daarentegen keek al vooruit naar de nacompetitie die volgende week van start gaat. De Liempdse ploeg verloor het duel met 4-0.

De Liempdenaren gingen met een duidelijke andere opstelling het veld in dan in de voorbije duels. Al in de derde minuut viel het eerste doelpunt. Een voorzet werd door Nijnsel via de onderkant van de lat ingeschoten. Het volgende doelpunt volgde na zeventien minuten. Met een fraaie lob werd DVG-keeper Sander van Eeuwijk geklopt.

De Liempdse ploeg had geen antwoord op de goals. Op een kleine kopkans van Rik van Ruremonde na waren de aanvallen veelal onvoldoende en met een tussenstand van 3-0 zochten de toeschouwers de kantine op. De eerste echte aanval van DVG volgde pas in de 56e minuut maar toen stond Nijnsel al op een 4-0 voorsprong. Aaron van Dooren had de beste kans op een eretreffer maar zijn inzet ging via de keeper naast het doel.

Na afloop nam Piet van der Velden voor de tweede keer afscheid van de selectie. Volgende week gaat de nacompetitie van start en wordt duidelijk of het een goede keuze was een aantal basisspelers rust te gunnen. DVG speelt in de eerste ronde een uitwedstrijd tegen Hapse Boys.

Het tweede team van DVG speelde thuis tegen Heeswijk en kwam al vroeg in de wedstrijd met 0-1 achter. Na de Liempdse ploeg deze acherstand kon ombuigen tot een 3-1 voorsprong, werd het uiteindelijk nog een gelijkspel: 3-3. De vrouwenploeg sloot de competitie af met een thuisoverwinning op WHV door doelpunten van Stans Beerens en Moniek van Esch.

Essche Boys hard onderuit tegen sterk EMK Nuenen

Essche Boys heeft zondag in eigen huis met 0-5 klop gekregen van lijstaanvoerder EMK. De gastheren creëerden veel mogelijkheden, maar slaagden er niet in om deze om te zetten in doelpunten.

De doelman van de koploper in de vierde klasse G vormde een sta-in-de-weg voor de spelers van Essche Boys. Ook werden in een poging om de kansen te benutten verkeerde keuzes gemaakt. De gasten uit Nuenen hadden aanvankelijk eveneens moeite om tot scoren te komen. Kees Vugs voorkwam in de zeventiende minuut de openingstreffer van EMK met een knap uitgevoerde sliding. Drie minuten voor de rust was het toch raak voor de bezoekers waardoor Essche Boys met een 0-1 achterstand de rust inging.

Na de thee bleef EMK de aanval zoeken en liepen de Esschenaren achter de feiten aan. Jethro van Gerven bracht in de 47e minuut nog net voor de doellijn redding, maar dat bleek slechts uitstel van executie. Het hek was van de dam. Tussen de 55e en 58e minuut trof EMK twee keer het doel en leek het duel al in een vroegtijdig stadium beslist. Even later scoorden de gasten uit een penalty het vierde doelpunt. De eindstand werd in de laatste minuut bepaald op 0-5 in het voordeel van de ploeg uit Nuenen.

Essche Boys speelt zondag 10 mei de laatste competitiewedstrijd in en tegen Den Dungen. Aanvang 14.30 uur.

Essche Boys 1 - EMK 1        0-5

OJC 5 - Essche Boys 2        3-1

Essche Boys 3 - BMC 9        6-2

Essche Boys 4 - Zwaluw 9        2-3

Vrouwen: Venray - Essche Boys        2-2