Tijdens de thuiswedstrijd van Irene tegen Achilles Reek vochten de spelers fanatieke duels uit. (Foto: Hans Verberk).
Tijdens de thuiswedstrijd van Irene tegen Achilles Reek vochten de spelers fanatieke duels uit. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

DOELPUNTRIJKE WEDSTRIJD TEGEN ACHILLES EINDIGT IN 4-3 ZEGE

Irene lijkt klaar voor nacompetitie

De voetballers van zesdeklasser Irene uit Gemonde hebben zondag in eigen huis Achilles Reek met 4-3 verslagen. Trainer Alex Raaijmakers greep de laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie aan om vijf jeugdspelers voor hun inzet te belonen met een basisplaats.

Nadat Achilles de score had geopend, zorgde Sven Vonk namens Irene voor de gelijkmaker. Robert van der Heijden bracht hem in stelling met een sublieme lange pass. Tjeerd Pijnenburg tekende vervolgens voor de tweede Gemondse treffer. Een persoonlijke succesje, want het was zijn eerste doelpunt als speler van de hoofdmacht van Irene. De bezoekers kwamen even later weer op gelijke hoogte uit een vrije trap: 2-2

In de tweede helft maakten twee invallers het verschil namens de gastheren. Nick Vliegenthart was verantwoordelijk voor de 3-2 voorsprong en nadat Achilles er opnieuw slaagde om de stand in evenwicht te brengen, bepaalde Jelle Hoekstra op aangeven van Gijs Hellings met een halve volley de eindstand op 4-3.

NACOMPETITIE

Irene, dat op de derde plaats is geëindigd in de zesde klasse D, begint zondag 10 mei de nacompetitie met de wedstrijd tegen de nummer twee: OKSV.

SENIOREN

Uitslag donderdag 30 april

Irene 2 – Blauw Geel '38 9        2-2

Uitslagen zondag 3 mei

Irene 1 – Achilles Reek 1        4-3

Irene 2 – WEC 4        0-6

Irene 3 – Nijnsel 6        1-5

Nijnsel 7 – Irene 4        1-1

Programma zondag 10 mei

Irene - OKSV        14.30

VETERANEN

Uitslag donderdag 30 april

WHV – Irene        1-0

JEUGDVOETBAL

Uitslag woensdag 29 april

D3M: Irene - Nooit Gedacht        0-1

Uitslagen zaterdag 2 mei

B1: Boerdonk – Irene        1-8

MB1: Ravenstein – Irene        13-2

D2: Hardinxveld – Irene        4-7

D3M: Irene – FC De Rakt        5-5

Programma zaterdag 9 mei

B1: SCMH - Irene        13.00

MB1: Irene - Berghem Sport        11.30

D2: Irene - HRC '14        10.00

F3: DVG - Irene        09.30

FOTO BOVEN: Tijdens de thuiswedstrijd van Irene tegen Achilles Reek vochten de spelers fanatieke duels uit. (Foto: Hans Verberk).


BOXTELSE LIBRETITEL VOOR PIET SWANENBERG EN TOON VAN WEERT

Zenuwen gieren door de keel in biljartfinales

Piet Swanenberg en Toon van Weert hebben zondag in zaal De Comsche Hoeve het persoonlijk librekampioenschap van de Boxtelse Biljart Bond op hun naam geschreven. De publieke belangstelling viel wat tegen op dat moment, maar de sportieve verrichtingen waren toch alleszins de moeite waard. Ondanks dat het gebruikelijk spelpeil niet werd gehaald. De zenuwen gierden door de keel, zélfs bij de meest koelbloedige biljarter...

Op vrijdag en zaterdag bestreden de deelnemers elkaar in de voorronden. Een legertje van organisatoren, arbiters en schrijvers zorgde voor een vlot verloop van de matches. De avonden en middag werden volop bezocht en de drukte was gezellig en inspirerend. En spannend was het ook, want vaak werden de uiteindelijke finalisten in de laatste speelronde bekend.

Leo van Erp en Lothar Griebe beten het spits af in de eerste halve finaleronde. Zelfs jongste supporter, Van Erps kleinzoon Robbie, kon niet verhinderen dat zijn opa slechts twee/derde van zijn gemiddelde stootte en tegen Griebe roemloos ten onder ging. En dat terwijl de winnaar ook maar moeizaam punten verzamelde. Hij won wel: met 10-7.

In de andere halve finalepartij speelde Piet Swanenberg een vlotte wedstrijd op niveau, en zelfs met een enkele grote serie erin verwerkt. Hierdoor en hiervoor moest de stroef spelende tegenstander Jan van den Boogaard diep het hoofd buigen en verliezen met 12-5.

De finale tussen Swanenberg en Griebe was vooral voor de laatste een ware martelgang; het lukte hem zelfs niet meer om te scoren uit ballen die hij normaliter 'met zijn wenkbrauwen' kan maken. Daarom kon Swanenberg rekenkundig maar net beneden zijn kunnen deze wedstrijd uitspelen en de overwinning op zijn palmares bijschrijven. Het werd 10-7 in zijn voordeel.

INVALLER WINT

Tijdens de finalerondes in de B-klasse moest een deelnemers verstek laten gaan. Wilma van Schijndel, al vele jaren een vertrouwd gezicht in de eindstrijd, was haar man, die een grote pelgrimage volbracht had in Santiago de Compostela, met het vliegtuig ophalen. Zo'n unieke mogelijkheid mag de Boxtelse librekampioenschappen wel verdringen, oordeelde de organisatoren. Toon van Weert viel voor haar in en op diens blijde intrede rustte voorwaar zegen.

In de eerste halve finalematch won Willem Witte met flair van Henny van Houtum, die door zenuwen overmand, zelfs de eenvoudigste spelpatronen niet wist te volbrengen. Witte won met 12-5 van de enige vrouwelijke finalist. De andere halve finalepartij werd een prooi voor Van Weert. Hij vermorzelde Ties der Kinderen, die in deze vroege ochtenduren slechts op een derde van zijn vermogen functioneerde. De uitslag was 12-3.

In de finalewedstrijd werd Witte op zijn beurt geplaagd door wedstrijdstress. Had hij in de halve finale nog koelbloedig geheerst, nu moest hij het onderspit delven tegen Van Weert, die zelfverzekerd en instinctmatig de grote klus klaarde. Hij won met 10-4 en zo werd de invaller Boxtels kampioen.

TEVREDEN

Voorzitter Guus Eltink van de Boxtelse Biljart Bond toonde zich zeer tevreden over het verloop van de librecompetitie. Zelf blonk de preses uit in de voorronden en had hij dus graag zelf in de finale willen staan. Dat mocht echter niet zo zijn. In het vroege najaar wordt de draad weer opgepakt. Dan starten de clubkampioenschappen libre van de Boxtelse Biljart Bond.

FOTO LINKS: Gemondenaar Piet Swanenberg (vrije biljarter zonder club) won de finale in de A-klasse van Boxtelaar Lothar Griebe, speler van De Comsche Hoeve. (Foto: Peter de Koning).

Afbeelding