Op de foto: Links Wladimir Kilie, rechts Kadi Novaman
Op de foto: Links Wladimir Kilie, rechts Kadi Novaman Foto: Peter de Koning

ploeg strijdt zondag om nacompetitie

Boxtel maakt zich op voor 'finale' tegen Baardwijk

Of de voetballers van RKSV Boxtel deelnemen aan de nacompetitie, blijkt zondag 10 mei. In de strijd om de derde plaats neemt het team het op tegen Baardwijk. De uitslag van het duel tussen Theole en DSC is daarbij ook nog van belang. In Berlicum noteerden de mannen van Walter van Ommeren zondag tegen BMC de eerste remise.

De voor deze gelegenheid in het blauwwit gestoken Boxtelaren moesten al meteen op hun hoede zijn voor Joost Mathijssen. De spits van BMC kreeg de eerste mogelijkheid voor de thuisclub. Ook Rick van Lier had binnen tien minuten een kans voor Boxtel.

BMC maakte de openingstreffer. Mathijssen mocht na amper een kwartier wel heel gemakkelijk door de Boxtelse defensie lopen en aanleggen voor 1-0. Twee minuten later was keeper Raymon Strik de redder bij een volgende dot van een kans voor Mathijssen. Daarna ontwikkelde zich een gelijkopgaande strijd. De gelijkmaker na ruim een half uur was dan ook terecht. Een voorzet van Van Lier werd door Pascal van den Brand afgerond.

BETER LOT

Meteen bij aanvang van het tweede bedrijf had Van Lier weer een fraaie kans, maar BMC-goalie Tonny van der Loo zorgde voor een fraaie redding. Aan de andere kant moest keeper Strik twee keer reddend optreden op mogelijkheden voor Joey van den Boom. Robert van Boxtel greep op de lijn namens de gasten nog eens in om een Berlicumse voorsprong te voorkomen. Een goed schot van Anwar Lafaihlat, ruim tien minuten voor tijd,

had een beter lot verdiend. Een goede redding van Van der Loo voorkwam erger voor BMC.

De puntendeling gaf de verhoudingen prima weer. Hoe Boxtel het seizoen zal afsluiten is een open vraag. Boxtel-Baardwijk begint op Munsel om 14.30 uur.

SENIOREN

Uitslagen zondag 3 mei

BMC 1 - Boxtel 1        1-1

St.M.Gestel 4 - Boxtel 2        2-4

Nemelaer 5 - Boxtel 3        1-4

Broekhoven 3 - Boxtel 4        5-1

Boxtel 5 - LSV 2        0-2

Boxtel 7 - St.M.Gestel 9        1-3

DSC VE1 - Boxtel VE1        7-2

Vrouwen: Boxtel - Maliskamp        1-3

Programma zondag 10 mei

Boxtel 1 - Baardwijk 1        14.30

JUNIOREN

Uitslagen zaterdag 2 mei

A1: Boxtel - Nemelaer        0-7

B1: Wilhelmina - Boxtel        2-2

C2: OJC - Boxtel        4-5

Programma zaterdag 9 mei

B2: Hapert - Boxtel        vertr 13.30

Programma dinsdag 12 mei

A1: Wilhelmina - Boxtel        vertr 18.00

B1: Boxtel - Jan van Arckel        19.00

Programma woensdag 13 mei

C1: Rhode - Boxtel        vertr 17.45

PUPILLEN

Uitslagen zaterdag 2 mei

D4: CHC - Boxtel        6-3

ME1: Nuenen - Boxtel        10-4

E2: Zwaluw VFC - Boxtel        1-3

Programma zaterdag 9 mei

F1: BVV - Boxtel        vertr 10.00

F-jeugd/Mini's: thuistoernooi        08.30

D-pupillen: thuistoernooi        13.00

Programma maandag 11 mei

E2: Boxtel - Taxandria        18.30

ME2: Buren - Boxtel        vertr 17.45

Programma dinsdag 12 mei

D1: Boxtel - Zwaluw VFC        19.00

E1: Wilhelmina - Boxtel        vertr 17.30

F1: Boxtel - Wilhelmina        18.30


tegenstander riel is maatje te groot

Voetballers LSV sluiten seizoen af met nederlaag

De voetballers van LSV, op één na laatste in de vijfde klasse C, namen het zondag in het sportpark aan de Mijlstraat op tegen middenmotor Riel. De tegenstander had in het laatste duel van de competitie geen moeite met de ploeg uit Lennisheuvel. De wedstrijd eindigde in 0-6.

De thuisploeg stond na de eerste helft al met 3-0 achter. Daar kwamen in de tweede fase nog eens drie doelpunten bij. Speler Younes Ouassaïdi viel geblesseerd uit tijdens het duel.

Na een moeizaam competitieslot wil LSV zo snel mogelijk vooruit kijken naar het nieuwe seizoen. Na de forse nederlagen van de afgelopen weken wilden de voetballers uit Lennisheuvel de competitie graag positief afsluiten. Ook voor tegenstander Riel was er niets meer te behalen.

liesblessure

Er waren al wat afzeggingen door blessures en familieomstandigheden en tot overmaat van ramp liep Daan Matulesy tijdens de warming-up een zweepslag op en moest Ouassaïdi al na een paar minuten het veld ruimen met een liesblessure. Deze spelers zijn normaal vaste waarden binnen het elftal.

Ruim een half uur hield LSV goed stand, maar daarna had Riel een sterke fase waarin het 3x scoorde. Na de rust herpakte LSV zich en was de ploeg enige tijd zeker gelijkwaardig aan de bezoekers, maar in de slotfase was de pijp toch leeg en kon Riel uiteindelijk uitlopen naar een verdiende 0-6 overwinning. Door dit resultaat eindigt LSV in de competitie op de tiende plaats.

Komend jaar zal Kirk Koningstein weer volledig beschikbaar zijn voor LSV, dit jaar combineerde hij LSV met zaterdagclub Capelle.

ZESKAMP

LSV Lennisheuvel organiseert zaterdag 9 mei een Zeskamp in het sportpark aan de Mijlstraat. Teams van minimaal zes personen gaan vanaf 13.00 uur de strijd met elkaar aan en nemen deel aan diverse spellen.

FOTO ONDER: Spelers Wladimir Kilie (links) en Kadi Novaman in duel met voetballers van Riel. LSV kon geen potten breken tegen de middenmotor. (Foto: Peter de Koning).

SENIOREN

Uitslagen zondag 3 mei

LSV 1 - Riel 1        0-6

Boxtel 5 - LSV 2        0-2

LSV 3 - Real Lunet 5        1-2

Programma zondag 10 mei

Vlijmense Boys VR2 - LSV VR1        12.00

JEUGDVOETBAL

Uitslagen zaterdag 2 mei

A1: LBC - EFC        1-9

C1: Nuenen - LBC        3-4

Programma zaterdag 9 mei

A1: Dommelen - LBC        14.30

Programma woensdag 13 mei

MC1: Tricht - LBC        (b) 19.00