Afbeelding
Foto: Peter De Koning

'Bruidjes' passen kleding

Adam en Eva, Kaïn en Abel, Mozes, de klaagvrouwen en natuurlijk de witte bruidjes. Allemaal trekken ze op Drievuldigheidszondag 31 mei tijdens de Heilig Bloedprocessie weer door de straten van Boxtel. Om er piekfijn uit te zien worden de komende weken pasavonden gehouden. De eerste vond gisteravond plaats.

Verschillende Boxtelaren kwamen naar bibliotheek De Meierij aan de Burgakker om de prachtige kledij te passen. Zoals altijd trok de avond zowel schooljeugd als volwassenen. Sommigen maken al jaren deel uit van de Heilig Bloedprocessie, anderen doen 31 mei voor de eerste keer mee.

Ook Marjolein Bakx, Hetty van der Eerden en Sanne Versteeg kwamen naar de pasavond om kleding te proberen. Medewerkers controleerden of de kledingstukken wel goed zitten. En is iets te lang, te kort of te breed? Dan maken de vrijwilligers van het naai- en verstelatelier dat in orde. Alles om de deelnemers aan de processie op Drievuldigheidszondag er weer op en top uit te laten zien.

De pasavonden worden de komende weken elke maandag en woensdag gehouden van 19.00 tot 20.30 uur in bibliotheek De Meierij. Belangstellenden kunnen zich aanmelden, waarbij een speciale oproep wordt gedaan aan jongens en meisjes van 6 tot 16 jaar. Neem voor meer informatie contact op met Marijke van Beek, telefoonnummer (0411) 68 47 26 of (06) 54 68 61 51. (Foto: Peter de Koning).