Mode, sieraden, kunst, verse soepen, cadeautjes en andere hebbedingetjes: ook tijdens de voorjaarseditie van Mix Market is er weer van alles te koop. (Foto: Peter de Koning).
Mode, sieraden, kunst, verse soepen, cadeautjes en andere hebbedingetjes: ook tijdens de voorjaarseditie van Mix Market is er weer van alles te koop. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

tijdelijke markthal in boxtel op zes dagen in mei open

Mix Market: voorbeeld voor anderen...

De rode loper lag vrijdag weer uit in Boxtel. Die ochtend ging Mix Market, de tijdelijke markthal in het pand aan de Rechterstraat 26, weer open voor het publiek. Wethouder Eric van den Broek van de gemeente Boxtel was ook aanwezig. Hij kwam niet met lege handen...

Tijdens de voorjaarseditie van Mix Market, die nog op 15, 16, 22, 34, 29 en 30 mei plaatsvindt, kan het publiek kennismaken met allerlei ondernemers. Geen dag bij Mix Market is hetzelfde, want telkens presenteren andere zelfstandigen zich aan de bezoekers. Van mode tot verse soepen, van massages tot sieraden: er is voor ieder wat wils.

Terwijl de verschillende ondernemers de laatste puntjes op de i zetten bij hun tafels, verzorgde wethouder Van den Broek vrijdag de opening van Mix Market. ,,We proberen op allerlei manieren meer sfeer en beleving in het centrum van Boxtel te krijgen. Mix Market is hét voorbeeld waarbij meer loop in het centrum gecreëerd wordt en waarbij zowel ondernemers als consumenten worden bereikt."

soep d'ing

Boxtel besloot eerder een aantal cheques van 1.000 euro uit te delen aan lokale initiatieven die het centrum een impuls zouden geven. De organisatie van Mix Market schreef een brief en kreeg al gauw groen licht.

Na de opening stroomde het winkelpand aan de Rechterstraat vol met nieuwsgierige consumenten. Er was dan ook van alles te zien en te koop, zoals verse, zelfgemaakte soepen van het bedrijf Soep D'Ing. Ingrid van Veen uit Lennisheuvel startte in maart met de onderneming. ,,Mijn grote droom is een eigen winkeltje waarin ik mijn soepen verkoop. Mix Market zorgt voor naamsbekendheid, maar ik kan op deze manier óók netwerken met andere ondernemers. Wie weet waar dat toe leidt..." Op een aantal data is nog plekken voor ondernemers beschikbaar. Neem voor meer informatie contact op met Monique van Rijt via e-mailadres moniquevanrijt@ziggo.nl.