Annelies Kint verrichtte gisteren de eerste sloophandeling van het oude kantoorpand van woonstichting Sint-Joseph aan de Baroniestraat. (Foto: Peter de Koning).
Annelies Kint verrichtte gisteren de eerste sloophandeling van het oude kantoorpand van woonstichting Sint-Joseph aan de Baroniestraat. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

symbolisch afscheid van pand woonstichting aan baroniestraat

Sint-Joseph neemt 'hap' uit kantoor

MARIËLLE WIJFFELAARS

Welgeteld 36 jaar is Annelies Kint al werkzaam bij woonstichting Sint-Joseph in Boxtel. Geen wonder dus dat de medewerkster van de klantenservice gisteren de eer kreeg de eerste sloophandeling van het voormalige kantoorpand van de woonstichting te verrichten. Onder toezicht van diverse collega's werd een muur neergehaald. Een symbolisch afscheid van het jarenlange thuishonk van Sint-Joseph.

Ruim twee weken geleden verkaste de woonstichting naar een nieuw onderkomen aan de Brederodeweg. Het voormalige kantoor op de hoek Baroniestraat/Brugstraat krijgt een nieuwe bestemming en gaat onderdak bieden aan 16 zorgappartementen die passen binnen de formule Herbergier. Een beheerder neemt samen met zijn gezin intrek in het gebouw en draagt de zorg voor 16 mensen met geheugenproblemen. Het andere pand op de hoek van de Breukelsestraat is bestemd voor notariskantoor Van 't Hooft & Van Rosmalen.

Volgens directeur-bestuurder Rob Dekker van Sint-Joseph is Annelies Kint de enige medewerker die al werkzaam was bij Sint-Joseph toen deze verkaste naar de Baroniestraat. ,,Ze is ook de enige die zou kunnen weten op welke datum dat precies is geweest. We komen niet verder dan 'ergens begin jaren tachtig'", aldus Dekker. Kint: ,,Ik weet het ook niet meer precies. De tijd is nou eenmaal heel snel gegaan."

LUID APPLAUS

De directeur van de woonstichting is blij dat het voormalige kantoor een nieuwe bestemming krijgt. Wél is verbouwing en het slopen van een aantal gebouwen noodzakelijk. ,,Eigenlijk best raar: ik heb hier jaren gewerkt, maar het voelt al niet meer als thuis. We zijn zo snel gewend geraakt aan ons nieuwe onderkomen", zegt Dekker. ,,Het voelt daar heel goed en vertrouwd."

Dat geldt ook voor Kint, die in 1979 startte in het toenmalige kantoor aan de Nieuwe Nieuwstraat. ,,Ik had verwacht dat ik zou moeten wennen na de verhuizing, ook omdat we zijn gestart met flexwerken. Maar het bevalt eigenlijk heel goed. Het gebouw ligt ook echt ideaal en het is moderner." Daarna was het grote moment daar: Kint mocht plaatsnemen in de sloopmachine en hiermee de eerste sloophandeling verrichten. Onder luid applaus verdween de eerste muur.

Voor alle medewerkers was er vervolgens een tompouce met daarop een afbeelding van het oude onderkomen. Nadat Kint een figuurlijke hap uit de muur had genomen, konden werknemers van Sint-Joseph hun tanden zetten in een smakelijk gebakje...

FOTO BOVEN: Annelies Kint verrichte gisteren de eerste sloophandeling van het oude kantoorpand van woonstichting Sint-Joseph aan de Baroniestraat. (Foto: Peter de Koning).


Politie lost schoten bij achtervolging in Boxtel

De politie heeft afgelopen nacht waarschuwingsschoten gelost bij een achtervolging die eindigde op de Schijndelsedijk in Boxtel. Twee verdachten zijn aangehouden.

De agenten zagen een busje rijden dat er met hoge snelheid vandoor ging. Na een achtervolging door Boxtel crashte het busje tegen een stenen poort en gingen de verdachten er te voet vandoor. Nadat de politieagenten enkele schoten hadden gelost, konden de twee vluchtende mannen worden aangehouden. Vermoedelijk was het tweetal eerder die nacht betrokken bij een inbraak in Schijndel.

Woensdagochtend hield de politie rond 06.30 uur een 27-jarige man uit Vught aan op een parkeerplaats langs de snelweg A2 ter hoogte van Boxtel. Surveillerende agenten wilden woensdagnacht een auto controleren in Vught met daarin twee mannen. Bij het zien van de politie ging de bestuurder er met hoge snelheid vandoor. Daarop ontstond een achtervolging. Bij de jacht op de verdachten werd een helikopter ingezet. Uiteindelijk werd de achtervolging uit veiligheidsoverwegingen gestaakt. Later kwam een melding binnen dat de auto was aangetroffen. Beide inzittenden waren verdwenen. Eén van hen kon later worden aangehouden.


bedrijf aan de schouwrooij opent 1 mei

APK service Boxtel: voor keuringen zonder afspraak

Zonder afspraak de auto APK laten keuren, terwijl je kunt wachten in een ruimte met WiFi. Morgen, vrijdag 1 mei, openen Rob en Charlotte de Raad keuringsstation APK service Boxtel aan de Schouwrooij 13b in Boxtel.

Het koppel kreeg een maand geleden de sleutel van het pand en was de laatste dagen druk bezig de laatste puntjes op de i te zetten. ,,Ik wilde altijd al een eigen onderneming, maar vond het wel belangrijk om me te onderscheiden", vertelt Rob, die voorheen onder meer bij autobedrijf Bekkers en Liba Campers werkte.

De eigenaar van APK service Boxtel merkte dat er in Boxtel geen onafhankelijk keuringsstation is gevestigd. ,,Als mensen hun auto voor een APK-keuring naar een garage brengen, horen ze pas achteraf wat de kosten zijn. Ik verzorg alleen de keuring, waarvan de kosten vooraf bekend zijn." Mocht de auto afgekeurd worden, dan weet de klant wat er gerepareerd moet worden. ,,Zo kunnen mensen exact bij een garage aangeven wat er moet gebeuren en staan ze niet voor verrassingen achteraf", legt Rob uit.

Klanten kunnen wachten tot de keuring, die ongeveer een kwartier in beslag neemt, is afgerond. De kosten voor een personenauto die niet ouder is dan dertig jaar, bedragen 35 euro. APK service Boxtel zorgt voor een gratis herkeuring binnen zeven dagen. Daarnaast kunnen mensen ook terecht bij het bedrijf voor andere diensten, zoals het verwisselen van banden en uitlezen van de auto.

APK service Boxtel is geopend van maandag tot en met vrijdag. Meer informatie: www.apkserviceboxtel.nl.

Afbeelding