ploeg krijgt talloze kansen, maar verliest tegen eindhoven

Essche Boys: geen loon naar werken

Essche Boys kreeg zondag bezoek van het eerste team van voetbalvereniging Eindhoven. Hoewel de tegenstander veel minder kansen kreeg, wist zij het duel winnend af te sluiten en Essche Boys met lege handen achter te laten.

Het duel ging gelijk op, beide ploegen kregen grote kansen om op voorsprong te komen. In de eerste minuut van de wedstrijd kreeg Eindhoven meteen al een mooie kans maar de bal werd naast het doel geschoten. Vijf minuten later kon Essche Boys tekenen voor de openingstreffer, maar Yannic van Gerven schoot voorlangs. Kees Vugs deed twee minuten later een nieuwe poging, maar hij kopte naast het doel.

In de zestiende minuut was Eindhoven weer gevaarlijk maar opnieuw werd er niet gescoord. Pas na een halfuur viel het eerste doelpunt. De Eindhovenaren schoten de bal in eerste instantie op de paal, maar in de rebound kon de Essche keeper niet voorkomen dat de tegenstander op voorsprong kwam.

winnende treffer

Lang konden de gasten echter niet genieten van hun voorsprong. Slechts een minuut later werd de stand weer gelijk getrokken. Uit een vrije trap van Jethro van Gerven kopte Yannic van Gerven de gelijkmaker binnen. In de 37e minuut kreeg de spits opnieuw een goede kans op een tweede treffer, maar hij schoot voorlangs het doel.

Na de pauze was het Eindhoven dat op

Duivensport

Combinatie Noni

wint de vlucht

vanuit Vervins

Leden van de Boxtelse postduivenvereniging De Luchtpost deden zaterdag mee aan een vlucht vanuit het Franse Vervins, een afstand van 220 kilometer.

In totaal lieten twintig leden 481 duiven los; de combinatie Noni klokte de snelste duif.

Overige uitslagen: 2, 3, 5, 6, 8, 11, 13, 19, 21 en 22. Berrie v.d. Brand en Jaap Rademaker; 3. Roland v.d. Langenber; 7. Ad Blummel; 9, 16, 17 en 20. combinatie Van Rooy-Platenburg; 10 en 18. Frans v. Laarhoven; 12. Mari Koelen; 14 en 23. Theo v.d. Langenberg; 15. Cees Willems.

VLIEGROOSTER

Morgen, vrijdag 1 mei wordt van 20.00 tot 21.15 uur ingemand voor de vlucht uit Laon. Mandenwacht: J. Rodenburg, M. Verbeek, combinatie Van Rooy-Platenburg en J. Troeijen.

voorsprong kwam. Achteraf gezien was het de enige kans van de tegenstander in de tweede helft, maar het bleek uiteindelijk de winnende treffer te zijn. Slap verdedigingswerk aan de kans van Essche Boys leidde tot het doelpunt van de Eindhovense ploeg.

Met nog een dik half uur op de klok zochten de gastheren de aanval en de kansen regen zich aaneen. Een vrije trap van Jethro van Gerven ging net naast het doel, Marco den Ouden stuitte op de Eindhovense keeper en in de tachtigste minuut schoot Yannic van Gerven de bal via de binnenkant van de paal in de handen van de keeper.

PENALTY

Vijf minuten later werd het doel opnieuw geraakt door Yannic van Gerven. Hij schoot een voorzet van Tim van Velthoven tegen de lat. In de 87e minuut werd Van Velthoven binnen het strafschopgebied gevloerd met een penalty tot gevolg. Ook dit buitenkansje wist Essche Boys niet te benutten. Het schot van Yannic van Gerven werd door de Eindhovense keeper gestopt. In de blessuretijd kwamen de Esschenaren evenmin niet tot scoren, waardoor Eindhoven aan het langste eind trok.

TEGEN EMK THUIS

Zondag 3 mei speelt Essche Boys in het sportpark aan de Witvensedijk tegen EMK uit Nuenen. De aanvangstijd is door de voetbalbond op 14.30 uur bepaald.

E2: Essche Boys - Maliskamp        09.30

FOTO ONDER: Kees Vugs verliest het kopduel van een speler van FC Eindhoven. Essche Boys kreeg in het duel talloze kansen, maar weet slechts één doelpunt te maken. De tegenstander trok uiteindelijk aan het langste eind en won het duel met 1-2. (Foto: Hans Verberk).