In natuurpark Boscheind kreeg de kersverse gedecoreerde Toon van Grinsven vrijdagochtend niet alleen een eigen beukeboom, maar ook een straatnaambordje. (Foto: Peter de Koning).
In natuurpark Boscheind kreeg de kersverse gedecoreerde Toon van Grinsven vrijdagochtend niet alleen een eigen beukeboom, maar ook een straatnaambordje. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

LENNISHEUVEL EERT VRIJWILLIGER MET BEUKENBOOM IN 'BOSCHEIND'

Lintje alléén is niet genoeg voor Toon

Na afloop van de lintjesregen in de Boxtelse raadzaal werd een van de zeven gedecoreerden door zijn dorpsgenoten rap meegetroond naar Lennisheuvel. Toon van Grinsven mocht in natuurpark Boscheind een plaquette onthullen bij een rode beuk.

,,Toon zei eens grappend dat hij graag een eigen boom in dit park had. Dat hebben we onthouden. En vandaag is het dan zover", vertelde woordvoerder Peter Manniën namens het wijkorgaan Rond Kerk en Orion.

Die boom had Van Grinsven, net als de koninklijke onderscheiding die burgemeester Mark Buijs hem eerder die ochtend opspeldde, voluit verdiend, aldus Manniën. ,,Want of het nu gaat over de kiosk, de speeltuin of onze trots, dit natuurpark, Toon heeft zich er enorm sterk voor gemaakt."

STRAATNAAMBORDJE

Bescheiden als hij zich altijd opstelt, liet Van Grinsven alle aandacht ook nu over zich heen komen. ,,Ik ben compleet verrast door wat er vandaag allemaal gebeurt. Ik werd opgetrommeld om in het gemeentehuis een foto van de gedecoreerden te maken voor onze wijkkrant, maar had geen flauw benul dat ik zelf in het zonnetje werd gezet", sprak de kersverse gedecoreerde. Die kreeg niet alleen boom, maar ook een eigen straatnaambordje. Een geste van zijn buurtgenoten uit De Bocht.