Vrouwen verliezen met 4-2 van koploper Venlo

Nog kleine kans voor hockeyers MEP

Het euvel bij het vrouwenteam van MEP zit hem in de te krappe selectie. Bij blessures moet coach Poelmans een beroep doen op de A-jeugd. Hoewel ook deze speelsters buitengewoon presteren, ontberen zij nog de fysieke hardheid die nodig is om de overwinning over de streep te trekken.

VIERDE PLAATS

In Venlo kwam MEP door een corner van Marleen Bordat op voorsprong, maar voor rust had de koploper die achterstand al omgebogen in 3-1. In de tweede helft liep Venlo uit naar 4-1, alvorens Isis van Wilgendaal namens MEP iets terug kon doen. De hockeysters staan nu op de vierde plaats en horen daar volgens coach Poelmans ook thuis.

Zondag speelt MEP de laatste thuiswedstrijd van de competitie. Het Schijndelse Hopbel is dan te gast. Tegen die ploeg hebben de hockeysters volgens Poelmans nog iets recht te zetten. Afslag op sportpark Molenwijk om 12.45 uur.

Son        20-32        Basko        20-8

De mannen van Mep waren zondag veel sterker dan degradatiekandidaat Geel-Zwart. De Veghelaren hadden geen antwoord op de twee snelle treffers van Guus van Gardingen in de eerste helft en mochten van geluk spreken dat MEP zo slordig met de vele kansen omsprong.

EFFECTIVITEIT

In de tweede helft besloten de Boxtelaren het publiek eens extra te vermaken. De ene na de andere fraaie aanval leidde tot de mooiste kansen die echter niet werden benut. Toen de gasten uit een strafcorner scoorden, besefte MEP dat het roer om moest en dat het tijd werd voor wat meer effectiviteit.

Uitblinker Nard van Geel stelde met een weergaloze pass Stijn Koesen in de gelegenheid om te scoren: 3-1. Bram Langenhuijsen scoorde vervolgens uit een verrassende cornervariant de 4-1. Het tekent de teamgeest dat dezelfde speler in de laatste seconde van de wedstrijd de hattrick aan Van Gardingen gunde: 5-1.

Zondag speelt MEP een uitwedstrijd in Venlo en zal er gewonnen moeten worden. Dat wordt geen makkelijke opgave, maar dat geldt ook voor de directe concurrent Helmond dat op bezoek moet bij degradatiekandidaat Hopbel. Afslag in Venlo op de roemruchte Herungerberg om 14.45 uur.

MOP        20-43        EMHC        20-29

Helmond        20-39        Venlo        20-29

HCAS         20-36        Hopbel         20-20

MEP         20-36        Oedenrode        20-20

HOD         20-35        Geel -Zwart        20-17

Berkel E.        20-34        Eindhoven        20-2

FOTO BOVEN: Speler Sam Verzijden (links) in duel met een speler van de Veghelse tegenstander Geel-Zwart. De Boxtelse ploeg won gemakkelijk met 5-1. (Foto: Hans Verberk).

Klein verlies

voor Ducks

HONKBAL

De honkballers van Ducks hebben zondag verloren van Wombats. In De Bilt werd het 5-2 voor de thuisploeg.

In de eerste inning kwamen beide ploegen niet tot scoren. In de tweede inning kwam Wombats driemaal over de thuisplaat. Door sterk pitcherwerk van beide teams bleef de score tot de zesde inning onveranderd.

In de zevende inning kwamen Kees van Dooremalen en Sherwin Theodora binnen danzij een prachtige honkslag van Remco van Nistelrooij. In de achtste inning wist Wombats nog twee punten te maken waardoor Ducks op een 5-2 achterstand kwam. In de genende inning vielen geen treffers meer te noteren. Jeroen van Nes was speler van de wedstrijd vanwege zijn uitstekende pitcherwerk.

hoogste klasse

Het tweede team van biljartvereniging 't Wapen van Liempde/Regiobank haalde afgelopen weekeinde het kampioenschap binnen in de hoogste libreklasse van het district Den Bosch. De ploeg verloor nipt met 28-29 van De Helftheuvel.

Onder de vleugels van teamleider Peter van Lierop hebben de Liempdenaren een zeer constant seizoen gedraaid. Ze behaalden uit 28 wedstrijden 768 punten, een gemiddelde van ruim 27. Wat caramboles betreft deed het team het nog beter, liefst 92,5 procent van de te maken caramboles werden gescoord.

Het team bestond uit Piet Swanenberg en Leo van Erp. Binnenkort krijgt het team een uitnodiging om het seizoen te vervolgen met wedstrijden op gewestelijk niveau.