Petrine van der Eerden (rechts) van Wauw! Kleur zorgde tijdens Koningsdag in Liempde voor glittertatoeages op de armen van kinderen. (Foto: Annelieke van der Linden).
Petrine van der Eerden (rechts) van Wauw! Kleur zorgde tijdens Koningsdag in Liempde voor glittertatoeages op de armen van kinderen. (Foto: Annelieke van der Linden). Foto: Annelieke van der Linden

nieuwe activiteit tijdens koningsdag

Liempdse jeugd laat zich tatoeëren...

Trots toonden twee meisjes uit Liempde maandag hun armen aan hun ouders. Daarop prijkte sinds die dag een tatoeage in de vorm van een hartje en een kroontje. Gemaakt met rode en gouden glittertjes...

Tijdens Koningsdag is Liempde was er voor de jeugd van alles te doen. Zo konden kinderen struinen langs de verschillende kleedjes, op zoek naar mooi speelgoed of zelf deelnemen aan de vrijmarkt. Bovendien stonden er meerdere springkussens in het Concordiapark.

In de grote tent waar koffie, thee en limonade te verkrijgen was, waren ook nog wat extra activiteiten. Zo zorgde een clown voor ballonfiguren in alle soorten en maten, kon de jeugd zich laten schminken en was Petrine van der Eerden druk bezig met het aanbrengen van glittertatoeages op de armen van kinderen. Er vormde zich een lange rij van kinderen die ook zo'n tatoeage op hun arm wilden. ,,Met name meisjes vinden zo'n tatoeage leuk", vertelde ze. ,,Ik heb pas twee jongens gehad die ook een glittertatoeage wilden..."

Dolfijn en hartje

Met behulp van sjablonen, huidlijm en verschillende soorten glitters was de tatoeage in een mum van tijd klaar. Kinderen konden kiezen voor allerlei figuurtjes, zoals een dolfijn en hartje. ,,Ik had ook speciale sjablonen voor Koningsdag bij me, maar die waren minder populair", aldus Van de Eerden. Ze is eigenaar van Wauw! Kleur, waarbij ze onder meer workshops tijdens kinderfeestjes verzorgt.

De vrijwilligers van stichting Algemeen Liempde vroeg haar voor Koningsdag. ,,Ik ben jarig op 30 april en kon dus nooit tijdens Koninginnedag. Voor mij is het dus handig dat Koningsdag nu op een andere datum valt", lacht Van der Eerden.

Ook nĂ¡ Koningsdag kan de jeugd nog van de glittertattoeage genieten. De afbeelding is nog vier tot zeven dagen na aanbrengen te zien.