Guus Oerlemans in actie namens De Merletten. Met zijn team boekte hij in Beneden-Leeuwen een 3-3 gelijkspel.
Guus Oerlemans in actie namens De Merletten. Met zijn team boekte hij in Beneden-Leeuwen een 3-3 gelijkspel. Foto: De Merletten

TENNISSERS IN EVENWICHT MET LEWABO

Gelijkspel Merletten voelt als overwinning

Het eerste mannenteam van De Merletten trad zondag aan tegen koploper Lewabo in de landelijke hoofdklasse. Na een 5-1 verlies tegen Bastion Baselaar grepen de mannen uit Boxtel de kans om zich te revancheren met beide handen aan: 3-3.

Tom van Ooij begon de dag erg goed. 'De meest muzikale tennisser van Nederland' leefde op door harde feestmuziek die op een aanliggend terrein gedraaid werd en speelde zijn beste wedstrijd van het seizoen. Niels de Moree werd door Van Ooij van het kastje naar de muur gestuurd: 6-2, 6-1.

Boris Oomes had het lastiger tegen service-volley specialist Coen van Keulen. Na een verloren eerste set ging de knop om bij Oomes en dreef hij zijn opponent tot wanhoop met snoeiharde passeerballen en subtiele lobjes: 3-6, 6-2, 6-1.

Guus Oerlemans haalde na twee mindere weken weer eens zijn gebruikelijk niveau. Echter, tegenstander Hugo Leenders bleef op de beslissende momenten foutloos en trok de wedstrijd met 4-6, 4-6 naar zich toe.

Eenzelfde stand kon bij het enkelspel van Remi de Jager tegen Pedro Mol genoteerd worden. De Jager kwam in de tweede set dankzij goed spel wel nog 4-1 voor, maar kwam door kleine fysieke ongemakken toch net te kort.

De dubbelspelen gaven de doorslag in sportpark de Peel in Beneden-Leeuwen. Oomes en Oerlemans haalden een bijzonder hoog niveau in het eerste dubbelspel en lieten het koppel Van Keulen/Mol kansloos: 6-3, 6-2. Van Ooij en De Jager speelden bijna traditiegetrouw een derde set tegen Hugo Leenders en Maarten Mulder. Daarin kwam de mannen van De Merletten te kort: 2-6, 6-3, 1-6.

Met een 3-3 eindstand was iedereen aan Boxtelse kant tevreden. ,,Tegen een team dat voor vandaag 17 van de 18 mogelijke punten heeft gehaald en als titelfavoriet bestempeld mag worden, is dit een resultaat waar je mee thuis kan komen", aldus captain De Jager.

Zondag 10 mei spelen de tennissers van De Merletten de laatste thuiswedstrijd tegen 't Root uit Asten. De eerste partijen worden om 11.30 uur gespeeld.