Afbeelding
Foto: Marc Cleutjens

What's Up Boaz, Jedy en Navy?

Honderden kinderen doen elk jaar mee aan de vrijmarkt in Boxtel. En allemaal hebben ze een leuk verhaal te vertellen. Zoals gitarist Boaz Tooren (11) en de broers Jedy (8) en Navy van Schaik (15). Samen haalden ze heel wat spaarcentjes op met de verkoop van speelgoed én liedjes...

Jullie zitten hier gezellig bij elkaar. Bewuste keuze? ,,Ik ken Jedy van de breakdanceles bij Tiga en vond het gezellig om erbij te komen zitten", vertelt Boaz. ,,Ik verkoop speelgoed en games met mijn broer Navy en vind het leuk dat Boaz gitaar speelt", meent Jedy. Navy knikt: ,,Goed voor de zaken als we live muziek erbij hebben."

Hebben jullie al vaker meegedaan aan de vrijmarkt? ,,Ja hoor", zegt Jedy. ,,Vorig jaar heb ik ook al wat spulletjes verkocht." ,,Het is leuk om vandaag wat oude spullen te verkopen en zo je kamer wat op te ruimen", vult Navy aan. ,,We hebben onze kraam logisch ingedeeld. Links games van Nintendo en PlayStation 2, rechts boeken en speelgoed."

Kun je die games eigenlijk wel missen? ,,Ja hoor", zegt Navy. ,,De meeste games speel ik op mijn telefoon, dus de Nintendo heb ik helemaal niet meer nodig." De kleine spelcomputer is even na elf uur al verkocht voor 20 euro. ,,Ik wil verlost zijn van die games van Sponge Bob", grinnikt Jedy. ,,Ik word knettergek van dat lachje van Sponge Bob."

Leuk dat er ook live muziek is op de vrijmarkt! ,,Vandaag heb ik mijn gitaar meegenomen en improviseer ik vooral", vertelt Boaz. ,,Op verzoek speel ik liedjes die beginnen met een bepaald akkoord. Mensen mogen een letter noemen tussen A en G en dan begin ik te spelen. Mijn favoriet is echter een liedje van Nielson, 'De man die niet kan gaan'. Dat ga je vandaag vaak horen."

Wat is jullie verkooptactiek? ,,In het begin hoge prijzen vragen", zegt Navy. ,,Misschien schrikken mensen er wel van, maar dan begint het onderhandelen."

OP DE FOTO: Boaz Tooren speelt gitaar in de verkoopkraam van Jedy (midden) en Navy van Schaik. Samen deed het drietal prima zaken op de Boxtelse vrijmarkt. (Foto: Marc Cleutjens).